2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, STA RADE: Vratio se u Zvezdu i osvojio pehar u Bariju, sada prati regularnost u Super ligi

Objavljeno: 14.11.17 u 00:15

Dragiša Binić je ostvario snove osvajanjem pehara šampiona Evrope, a nakon toga je nastavio da radi u fudbalu pomogavši u usponu Obilića i Napretka.

Pretrčavao je sa lakocom Dragiša Binić (56) čuvare po desnoj strani, kao prototip modernog krilnog igrača, a svoj najveći pečat je dao nastupima za Crvenu zvezdu 1991. godine, kada je osvojena evropska titula u Bariju. Ljubimac „Delija“ je na stadionu „Sveti Nikola“ pogodio prvi penal i otvorio put prema istorijskom trofeju.

Fudbalski se afirmisao kao talenat u Napretku, potvrdio u Radničkom iz Niša i posle samo jedne sezone u crveno-belom dresu otišao je u Brest. Zatim je usledila sezona u Levanteu nakon koje se vratio na “ Marakanu“ na poziv trenera Ljupka Petrovića.

Važna odluka i pogodak u centar. Ostvario je snove i uputio se u Slaviju iz Praga, gde je popularni Bina proveo dve godine a onda se okusao i u kiparskom APOEL-u.

Nakon zoga je sledio poziv prijatelja Dragana Stojkovića Piksija da mu se pridruzi u Nagoji. Saradnja je bila odlična, a brzonogo krilo je igračku karijeru završilo 1995. u Tosu.

Pošto je okačio kopačke o klin i dalje je u ostao fudbalu i kao funkcioner pomogao usponu Obilića i Napretka, a postao je i predsdnik regiona na jugu Srbije.

Danas Binić ima ulogu od strane FS Srbije, kao komesar zadužen za regularnost Super lige.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter