0
Fudbal

BUFON U SUZAMA: Ne plačem zbog sebe već zbog Italije, ali ustaćemo kao što smo uvek ustajali (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.17 u 00:42

Legendarni golman večeras je na neslavan način završio reprezentativnu karijeru, a nakon utakmice jednostavno nije mogao da suzdrži emocije.

Mnogi su priželjkivali plasman „Azura“ na Svetsko prvenstvo makar samo zbog ovog čoveka, velikog Điđija, da ga još malo gledaju na delu u dresu nacionalnog tima.

Veliki žal ostaje što se jedan od najvećih, ako ne i najveći golman svih vremena, Đanluđi Bufon, nakon poraza u dvomeču sa Švedskom oprostio od reprezentativnog fubdala.

Ipak to je život, to je fudbal. Švedska je danas ostala nesavladana u Milanu i čekirala kartu za Rusiju, dok su Italijani pognutih glava i sa suzama u očima napustili teren.

Na kraju kapiten italijaske reprezentacije je nekako smogao snage da izađe pred kamere, prokomentariše utakmicu i oprosti se od navijača.

-Ne plačem zbog mene, nego zbog italijanskog fudbala. Pali smo na ispitu koji je značajan i za život nacije. Nisam razočaran što vreme prolazi, nego što smo ovako okončali- rekao je kroz suze Bufon.

On je istakao i da su mečevi baraža specifilčni sami po sebi i nose veliki pritisak koji njegov tim ipak nije izdržao.

-Oni koji su igrali baraž ranije znaju koliko su ovakvi mečevi teški. Nismo uspeli sebe da predstavimo u najboljem izdanju. Nedostajala nam je mirnoća da postignemo gol. Baraž susrete odučuju epizode, a one su bile protiv nas. To shvatite tek kad ne uspete u misiji’ rekao je Bufon.

Ipak legendarni golman Juventusa izrazio je uverenje da će se Italija ponovo podići nakon ovog teškog pada ali i potvrdio da će to morati da uradi bez njega.

-Imamo ponos, imamo snagu, a i tvrdoglavi smo. Znamo kako da se podignemo. Krivicu ćemo deliti između nas na ravne časti. Ne sme i neće biti žrtvenog jagnjeta. Zajedno smo pobeđivali, zajedno gubimo. A ustaćemo kao što smo uvek ustajali. Napuštam reprezentaciju, a ona zna kako dalje bez mene. Grlim vas sve! Hvala, posebno onima koji su sa mnom bili deo ovog čarobnog putovanja- zaključio je popularni Điđi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter