Fudbalski klub Crvena zvezda u poslednjih deset godina ne pamti ovakve rezultate,euforija je ponovo prisutna, crveno-belo je ponovo u modi, a za to je zaslužan trio Terzić-Mrkela-Milojević.

Povezane vesti

Ne tako davno, svi se sećaju, leta 2014. godine Crvena zvezda je zbog kršenja finansijskog fer-pleja i totalnog kolapsa u kasi izbačena iz evropskih takmičenja. Klub je bio pred stečajem, ali se nekako izborio. Tog leta u klub je stigao novi generalni direktor (sada i zvanično na molbu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića) Zvezdan Terzić. Nije počelo sve sjajno, Crvena zvezda te godine nije odbranila osvojenu titulu na klupi sa mladim stručnjakom Nenadom Lalatovićem, ali je uspela da stavi akcenat na mlade igrače, što će se kasnije ispostaviti kao pun pogodak za finansijsko ozdravljenje, ne poptuno, ali da se o gašenju kluba i struje na stadionu više ne priča.

Imao je Zvezdan Terzić težak period leta 2015. godine kada je Kairat nikad ranije crveno-bele izbacio iz Evrope, što bi se reklo još ni kupaće gaće navukli nismo. U prvenstvu sa novim trenerom Miodragom Božovićem nije krenulo idealno, a zvezdin sever je tražio ostavke. Podneli su ih skoro svi iz uprave, a kako bi sam Zvezdan Terzić objasnio, on je spletom oklonosti ostao. Bilo je onih koji su verovali u novu priču koju pokreće generalni direktor uz pomoć predsednika Svetozara Mijailovića, sportskog direktora Blaže Raosavljevića i trenera Miodraga Grofa Božovića, ali je mnogo više bilo onih skeptičnih. Crvena zvezda je tada osvojila suvereno titulu, ali sledeća sezona je opet bila razočaravajuća, kako na Evro, tako i na domaćoj sceni. Ovoga puta sve se završilo ostavkom trenera Miodraga Grofa Božovića i optužbama o neregularnom prvenstvu. Javnost je opet osudila Zvezdana Terzića, ali on nije odustao od svoje priče…

FOTO: STARSPORT

Formiran je novi tim, pored predsednika Svetozara Mijalović i generalnog direktora Zvezdana Terzića doveden je novi sportski direktor Mitar Mrkela, dok se Blažo Raosavljević pomerio na mesto savetnika. Za trenera je doveden sjajan mladi trener, ali dovoljno iskusan da od Crvene zvezde uz pomoć uprave napravi evropski tim, da pred njim padaju Sparta, Krasnodar, Keln i Arsenal. Zvezdan Terzić je uz pomoć Mitra Mrkele, iskusnog znalca, kreatora ‘zlatnih orlića’, počeo da dovodi pojačanja, a trener Vladan Milojević samo da aminuje i govori gde su mu ona potrebna. Potom, je od njih napravi tim, tim o kome se danas u Srbiji najviše priča, šta god on uradio do kraja ove zime u Evropi, jer je mnogo već urađeno. Delije se ovome nisu nadale, a kada su navijači zadovoljni, onda mora i klub da bude.

Dovedena su prava pojačanja, Milan Borjan je trenuno najbolji golman lige sa svega tri primljena gola, a i u Evropi čini čuda, kada je reč o Filipu Stojkoviću svi se pitaju što se radnije nije vratio ‘kući’, Crvena zvezda ovakvog densog beka nije imala od Dušana Baste. Vujadin Savić je postao komadant odbrane, a Damjan Le Talek od nepoželjnog igrača do miljenika Delija. Milan Rodić je kvalitetan levi bek, mada još uvek nije maksimalno kocentrisan, povrede i kartoni su veliki problem.

FOTO: STARSPORT

Najbolji posao urađen je na sredini terena. Doveden je Branko Jovičić, beskrupulozni vezni igrač, lopta da prođe, možda, igrač sigurno ‘ne’. Nažalost, povreda ga je sprečila da Delije već danas skandiraju njegovo ime. Da ga zameni dok je na bolovanju doveden je Nenad Krstičić, malo je reči kojim bi moglo da se opiše o kakvom pogotku uprave se radi. Ima ga svuda na terenu, sve stiže i vratio se tamo gde pripada u reprezentaciju. Pun pogdak trija Terzić-Mrkela-Milojević bio je dolazak i Nemanje Radonjića. Mnogi su bili skeptični dolaskom ‘nestašnog momka’, a on je za samo nekoliko meseci dobio i pesmu, ruku na srce na fejsbuk stranici ‘Dnevna doza prosečnog zvjezdaša’.

Veliki posao napravljen je uz pomoć menadžera Ivice Pavlovića, te je Ričmond Boaći umesto kao slobodan igrač otišao u najjače evropske lige ostao u Zvezdi potpisao ugovor do 2019. godine. Zajedno sa Aleksandrom Pešićem (najskupljim pojačanjem u istoriji kluba) teroriše protivničke golmane. Uprava je pogodila i sa pojačanjem na domaćoj sceni, stigao je Marko Gobeljić, specijalac, momak koji je ove polusezone rešavao sve specijalne zadatke, samo još na gol nije stao. Defanzivac Srđan Babić se uklopio, ali nije na niovu ‘zlatnog orlića’, ran odlazak u Španiju i neigranje u Real Sosejdadu ostavili su posledice. Jedini veliki znak pitanja stoji kod Brazilca Rikardinja, ali u moru dobrih poteza mora uvek da se potkrade i neka greška. To je ljudski.

FOTO: STARSPORT

Trio Terzić-Mrkela-Milojević radi fantastičan posao, pohvale su tu, ali opuštanja nema. Zvezdaška javnost to neće dopustiti. U Evropi je veliki posao urađen, može da se dovrši još bolje, ali navijače sada zanima samo jedno – titula prvaka! Novi prelazni rok je pred vratima, ‘trio fantastiko’ je na potezu…

Kako od jedan do pet ocenjujete rad trija Terzić-Mrkela-Milojević?
Loading ... Loading ...

Ko je po vama najbolje pojačanje Crvene zvezde ovog leta?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...