9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Trio koji je ‘lansirao’ evropsku Zvezdu, ne zna se koje je pojačanje veći pogodak (ANKETA)

Objavljeno: 12.11.17 u 11:15

Fudbalski klub Crvena zvezda u poslednjih deset godina ne pamti ovakve rezultate,euforija je ponovo prisutna, crveno-belo je ponovo u modi, a za to je zaslužan trio Terzić-Mrkela-Milojević.

Ne tako davno, svi se sećaju, leta 2014. godine Crvena zvezda je zbog kršenja finansijskog fer-pleja i totalnog kolapsa u kasi izbačena iz evropskih takmičenja. Klub je bio pred stečajem, ali se nekako izborio. Tog leta u klub je stigao novi generalni direktor (sada i zvanično na molbu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića) Zvezdan Terzić. Nije počelo sve sjajno, Crvena zvezda te godine nije odbranila osvojenu titulu na klupi sa mladim stručnjakom Nenadom Lalatovićem, ali je uspela da stavi akcenat na mlade igrače, što će se kasnije ispostaviti kao pun pogodak za finansijsko ozdravljenje, ne poptuno, ali da se o gašenju kluba i struje na stadionu više ne priča.

Imao je Zvezdan Terzić težak period leta 2015. godine kada je Kairat nikad ranije crveno-bele izbacio iz Evrope, što bi se reklo još ni kupaće gaće navukli nismo. U prvenstvu sa novim trenerom Miodragom Božovićem nije krenulo idealno, a zvezdin sever je tražio ostavke. Podneli su ih skoro svi iz uprave, a kako bi sam Zvezdan Terzić objasnio, on je spletom oklonosti ostao. Bilo je onih koji su verovali u novu priču koju pokreće generalni direktor uz pomoć predsednika Svetozara Mijailovića, sportskog direktora Blaže Raosavljevića i trenera Miodraga Grofa Božovića, ali je mnogo više bilo onih skeptičnih. Crvena zvezda je tada osvojila suvereno titulu, ali sledeća sezona je opet bila razočaravajuća, kako na Evro, tako i na domaćoj sceni. Ovoga puta sve se završilo ostavkom trenera Miodraga Grofa Božovića i optužbama o neregularnom prvenstvu. Javnost je opet osudila Zvezdana Terzića, ali on nije odustao od svoje priče…

FOTO: STARSPORT

Formiran je novi tim, pored predsednika Svetozara Mijalović i generalnog direktora Zvezdana Terzića doveden je novi sportski direktor Mitar Mrkela, dok se Blažo Raosavljević pomerio na mesto savetnika. Za trenera je doveden sjajan mladi trener, ali dovoljno iskusan da od Crvene zvezde uz pomoć uprave napravi evropski tim, da pred njim padaju Sparta, Krasnodar, Keln i Arsenal. Zvezdan Terzić je uz pomoć Mitra Mrkele, iskusnog znalca, kreatora ‘zlatnih orlića’, počeo da dovodi pojačanja, a trener Vladan Milojević samo da aminuje i govori gde su mu ona potrebna. Potom, je od njih napravi tim, tim o kome se danas u Srbiji najviše priča, šta god on uradio do kraja ove zime u Evropi, jer je mnogo već urađeno. Delije se ovome nisu nadale, a kada su navijači zadovoljni, onda mora i klub da bude.

Dovedena su prava pojačanja, Milan Borjan je trenuno najbolji golman lige sa svega tri primljena gola, a i u Evropi čini čuda, kada je reč o Filipu Stojkoviću svi se pitaju što se radnije nije vratio ‘kući’, Crvena zvezda ovakvog densog beka nije imala od Dušana Baste. Vujadin Savić je postao komadant odbrane, a Damjan Le Talek od nepoželjnog igrača do miljenika Delija. Milan Rodić je kvalitetan levi bek, mada još uvek nije maksimalno kocentrisan, povrede i kartoni su veliki problem.

FOTO: STARSPORT

Najbolji posao urađen je na sredini terena. Doveden je Branko Jovičić, beskrupulozni vezni igrač, lopta da prođe, možda, igrač sigurno ‘ne’. Nažalost, povreda ga je sprečila da Delije već danas skandiraju njegovo ime. Da ga zameni dok je na bolovanju doveden je Nenad Krstičić, malo je reči kojim bi moglo da se opiše o kakvom pogotku uprave se radi. Ima ga svuda na terenu, sve stiže i vratio se tamo gde pripada u reprezentaciju. Pun pogdak trija Terzić-Mrkela-Milojević bio je dolazak i Nemanje Radonjića. Mnogi su bili skeptični dolaskom ‘nestašnog momka’, a on je za samo nekoliko meseci dobio i pesmu, ruku na srce na fejsbuk stranici ‘Dnevna doza prosečnog zvjezdaša’.

Veliki posao napravljen je uz pomoć menadžera Ivice Pavlovića, te je Ričmond Boaći umesto kao slobodan igrač otišao u najjače evropske lige ostao u Zvezdi potpisao ugovor do 2019. godine. Zajedno sa Aleksandrom Pešićem (najskupljim pojačanjem u istoriji kluba) teroriše protivničke golmane. Uprava je pogodila i sa pojačanjem na domaćoj sceni, stigao je Marko Gobeljić, specijalac, momak koji je ove polusezone rešavao sve specijalne zadatke, samo još na gol nije stao. Defanzivac Srđan Babić se uklopio, ali nije na niovu ‘zlatnog orlića’, ran odlazak u Španiju i neigranje u Real Sosejdadu ostavili su posledice. Jedini veliki znak pitanja stoji kod Brazilca Rikardinja, ali u moru dobrih poteza mora uvek da se potkrade i neka greška. To je ljudski.

FOTO: STARSPORT

Trio Terzić-Mrkela-Milojević radi fantastičan posao, pohvale su tu, ali opuštanja nema. Zvezdaška javnost to neće dopustiti. U Evropi je veliki posao urađen, može da se dovrši još bolje, ali navijače sada zanima samo jedno – titula prvaka! Novi prelazni rok je pred vratima, ‘trio fantastiko’ je na potezu…

Kako od jedan do pet ocenjujete rad trija Terzić-Mrkela-Milojević?
Loading ... Loading ...

Ko je po vama najbolje pojačanje Crvene zvezde ovog leta?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

9 Komentara

  1. Anonimni pogledaj malo prema Zagrebu i Mirogoju gde vam pociva vas vrhovnik,odnesi cvece i poklonise gradu gde ste osnovani.

    0
    0
    Odgovori
    • „Gojko“, ne treba „Anonimni“ da gleda prema Mirogoju, neka samo malo pogleda prema tzv. „kući cveća“, gde počiva „drug“ Tito, prvi metalac Jugoslavije i najveći antisrbin 20. veka. Ovaj vašarski opsenar u lažnoj maršalskoj uniformi, je dao nalog da se oformi građanski nogometni klub Partizan, a tadašnji drug Tuđman je samo sprovodio naloge i na svoju ruku odabrao crno-bele boje, umesto izvornih crveno-plavih. Ova dva nepomena su postavila nukleus mržnji kod svih grobara prema Zvezdi-srpskom klubu.

      0
      0
      Odgovori
  2. Zaista su napravili dobar posao! Doveli su Borjana. Stojkovića, Gobeljića, Rodića, Savića, Babića, Jovičića, Krstičića, Radonjića i Pešića i svi su opravdali dolazak u Zvezdu! Ovo je dokaz i potvrda da ne može biti promašaja sa našim igračima, jer naši igrači su školovani igrači i skoro svi su prošli razne reprezentativne selekcije a sve naše reprezentativne selekcije su, po plasmanu, u vrhu Evrope. Ovo, u isto vreme, treba da bude opomena da se, u budućnosti ne srlja, i ne dovode razni azilanti, iz Afrike i zemalja u fudbalskom razvoju, koji nemaju nikakav fudbalski pedigre, poput Vereda, Onjila, Mbođa, Parkera, Edsona, Fibela, Matosa, Moučea, Ruiza i sada Rikardinja. U Zvezdi su sada Stefan Milošević i Andrija Luković, članovi zlatne U-19, pa treba i njim a pružiti šansu a osloboditi se Milijaša i Anđelkovića, koji zaista ne zaslužuju dres Zvezde, po svojim kvalitetima.

    0
    0
    Odgovori
  3. Hehe dajte ljudi ne budite smesni , pa Arsenal nije igrao u najjacem sastavu, a Bate Borisov ce ih najverovatnije nauciti lekcijom iz fudbala, ne verujem da ce zvezda proci dalje potrudice se keln ili Bate da odu sa Arsenalom dalje, kiksnuce arsenal verovatno i kod Batea i kod Kelna, i to ce zatvoriti put Zvezdi za dalje, veoma je moguce to, ne zamerite ali neka se stvari ne preuvelicavaju sto se zvezde tice, njima krecu i u evropi i u JSL kola nizbrdo veoma uskoro, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
    • Sto je glodaru milo, to mu se snilo…
      Obratite vi paznju na trenera Jang Bojsa, Adlofa Hutera, mada obzirom na poreklo vaseg kluba, vrana vrani oci ne vadi…

      0
      0
      Odgovori
    • Pa ta druga postava arsenala je duplo bolja od vase cele grupe a da ne pricam o albanskom skendeberg ili kako se vec zovu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter