0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KINESKI ZID JE PAO: Duvalo je u odbrani, ali nova formacija dobro izgleda! Lepo je videti Sergeja i ‘Novozelanđane’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.17 u 14:29

U prvoj prijateljskoj utakmici na azijskoj turneji Srbija je u Guangžuu pobedila domaćina Kinu rezultatom 2:0 (1:0).

Utakmica protiv Kine, čiji je fudbal u velikoj ekspanziji, predstavljala je veliki test za pošteno uzdrmanu reprezentaciju Srbije, naravno, zbog neočekivane promene na klupi gde je Slavoljuba Muslina zamenio njegov doskorašnji pomoćnik i aktuelni vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić.

Zajedno sa tom promenom stigla je i izmena formacije, pa smo danas gledali Srbiju sa četvoricom pozadi, jednim zadnjim veznim Nemanjom Gudeljom i četvoricom prilično ofaznivnih vezista Milinković-Savića, Ljajića, Tadića i Kostića, iza najisturenijeg Aleksandra Mitrovića.

Čekajući novog kormilara koji će povesti nacionalni tim na Mondijalu u Rusiji, Kina je došla kao priprema za eventualno igranje na Svetskom prvenstvu baš protiv neke od azijskih selekcija.

Kinezi se nisu plasirali na najveću svetsku smotru, ali su već u trećem minutu pokazali da poseduju kvalitet kada su prvi put pripretili, ali su ‘orlovi’ odgovorili u 10. kada je prvu veliku priliku promašio Dušan Tadić.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Zatim je usledilo nekoliko šuteva sa distance srpskih igrača, pokušavali su Tadić i Milinković-Savić, da bi u 20. minutu stigao i prvi pogodak.

Filip Kostić je probio po levoj strani, centaršutom pronašao Tadića u petercu koji je primio loptu, šutirao najpre levom, pa i desnom nogom, ali je treći odbitak pokupio Ljajić i zakucao loptu u mrežu.

(Izvor: youtube AM Video7S Highlights)

U nastavku poluvremena Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu, videla se bolja tehnička potkovanost u veznom redu, zbog čega su izabranici Mladena Krstajića umešno čuvali loptu i kombinovali na terenu.

To je u 40. minutu proizvelo lepu akciju i dodavanje Milinković-Savića za Tadića, koji je nesebično dodao Mitroviću, ali on to nije očekivao i propala je lepa šansa.

Samo minut kasnije Mitrović je imao novu šansu, tukao je glavom sa par metara, ali je golman Džun Ling uspeo refleksno da odbrani taj udarac.

Drugo poluvreme počelo je sa nekoliko stopostotnih prilika za domaćina i pravo je čudo kako u tom periodu nismo primili gol. Fijukalo je sa svih strana oko gola Predraga Rajkovića koji je u pauzi zamenio Vladimira Stojkovića, ali je mladi čuvar mreže uspevao sve pokušaje da ukroti, uz dozu sreće da je većina pokušaja išla pravo u njega.

(Izvor: youtube / Team Stream Serbia)

U 56. minutu još jedna šansa za Kinu, najpre je Rajković odbranio, a zatim je i Obradović sprečio gotovo siguran pogodak.

(Izvor: youtube / Team Stream Serbia)

U 68. minutu nova stopostotna prilika za Kinu. Vu Lei je pobegao kompletnoj odbrani Srbije, Duško Tošić je kasnio, ali je napadač domaćina šutirao pored gola Rajkovića.

I onda je stigla kazna. Samo minut kasnije Srbija je napala iz drugog vezanog napada po levoj strani preko rezerviste Andrije Živkovića, koji je idealno pogodio Aleksandra Mitrovića, kome nije bilo teško da sa dva do tri metra spakuje loptu u mrežu.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Do kraja meča nismo gledali puno dešavanja na terenu u Guangžuu, osim sporadičnih pokušaja oba tima, ali jeste bilo lepo videti izmene koje je napravio Mladen Krstajić.

U igri su se većinski našli osvajači svetskog omladinskog prvenstva sveta pre dve godine na Novom Zelandu, pa smo tako gledali u dresu ‘A’ tima Milinković-Savića, Živkovića, Rajkovića, Veljkovića, Gaćinovića i oni su maksimalno odgovorili na zadatke.

Pogotovo as Lacija koga smo dugo čekali i dočekali da vidimo svih 90 i kusur minuta u igri.

Naredni meč Srbija igra za četiri dana, u utorak 14. novembra, tačno u podne protiv reprezentacije Južne Koreje u Ulsanu.

KINA – SRBIJA 0:2
(Ljajić 20, Mitrović 69)

prijateljska utakmica
Stadion: Tianže u Guangžuu.

Kina: Džun Ling – Lin Peng, Hiating, Lei, Džun Min, Zeng, Peng, Gao Lin, Hang Bo, Hang Čao, Ju Hao. Selektor: Marčelo Lipi.

Srbija (4-1-4-1): Stojković (Rajković) – Rukavina, Ivanović (Veljković), D. Tošić, Obradović – Gudelj – Kostić (Živković), Milinković-Savić, Ljajić (Krstičić), Tadić (Gaćinović) – A. Mitrović (Prijović).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter