0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KRSTAJIĆ: Ovi momci su budućnost naše reprezentacije, IVANOVIĆ: Ova ekipa poseduje potencijal

Objavljeno: 10.11.17 u 17:10

Srbija je danas pružila dobru igru i bez većih problema sa 2:0 savladala domaćina Kinu.

Golove su postigli Adem Ljajić u prvom i Aleksandar Mitrović u drugom poluvremenu utakmice.

Ovo je bio prvi meč Srbije nakon uspešno okončanih kvalifikacija za Mundijal, ali i od odlaska Slavoljuba Muslina sa mesta selektora. Na debiju na klupi je Mladen Krstajić u ulozi vršioci dužnosti selektora bio uspešan i došao do prve pobede na prvoj utakmici.

– Prvi utisak je da sam srećan i zadovoljan ovom pobedom. Želeo bih da čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru, mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Drago mi je i zbog mladih igrača koji su dobili šansu. I protiv Južne Koreje će isto imati minutažu, moći će da pokažu svoj kvalitet. Pokazalo se da ova ekipa ima karakter i kvalitet, dobra su grupa za budućnost našeg fudbala. Iskusni i oni manje iskusni igrači mogu zajedno i kada se spoje onda to može delovati jako dobro. Moram da kažem da uslovi nisu bili ni malo laki, ali momci su sve prevazišli, dobro istrčali i ispunili sve zahteve kako bi pobedili ovu utakmicu. I mogu da budem ponosan na ono što su pokazali, rekao je Mladen Krstajić, vršilav dužnosti selektora Srbije.

Dosta mladih igrača je pozvano za odlazak u Kinu a neki su već danas dobili šansu poput Andrije Živkovića i Sergeja Milinković-Savića. Iz ugla kapitena nacionalnog tima, ovaj tim ima budućnost i pred njim su tek dobri rezultati.

– Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, bilo je mnogo dobrih detalja i mislim da smo uživali. Ono što je bitno jeste da su svi dobili šansu, da smo odigrali na dobrom nivou, osim u pojedinim trenucima kada smo malo delovali neorganizovano, ali to je možda i zbog toga što su oni tako delovali, bili neorganizovani, gubili su pozicije. Videlo se da ova ekipa poseduje potencijal. Odigrali smo maksimalno profesionalno i pored teških uslova na koje nismo navikli. Važno je da smo zabeležili pobedu i sada se okrećemo drugom meču na ovoj turneji, izjavio je Branislav Ivanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter