0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POSLE ODLASKA ŽIVKOVIĆA U ‘A’ TIM: Mlada reprezentacija Srbije ima novog kapitena

Objavljeno: 09.11.17 u 15:12

Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Marko Grujić prekomandovani su u seniorsku selekciju, pa će ‘orliće’ predvoditi Vukašin Jovanović.

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade Vukašin Jovanović će poneti kapitensku traku Srbije u predstojećim utakmicama protiv Austrije u petak od 18:30h i utorak protiv Jermenije u Jerevanu od 15 sati po lokalnom vremenu.

-Prvo želim da naglasim da je atmosfera u ekipi odlična. Svi su dobro raspoloženi i željni fudbala, svesni značaja predstojećih mečeva, pogotovo ovog prvog u Beču. Nalazimo se na prvom mestu na tabeli odakle se lakše diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija – ističe Vukašin Jovanović, fudbaler Bordoa.

Srbija ima sve tri pobede u prva tri kola, ali Jovanović ističe da bi i četiri boda iz naredna dva okršaja bili zadovoljavajući.

-Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivno ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i sa jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ukoliko pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijskih igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove.

2017.06.23 Bydgoszcz
Pilka nozna Mistrzostwa Europy U21 Euro U21
Serbia – Hiszpania (Serbia – Spain)
N/z Mikel Oyarzabal Vukasin Jovanovic
Foto Norbert Barczyk / PressFocus
2017.06.23 Bydgoszcz
Football UEFA Under21 Championship Poland 2017
Serbia – Hiszpania (Serbia – Spain)
Mikel Oyarzabal Vukasin Jovanovic
Credit: Norbert Barczyk / PressFocus / NEWSPIX.PL

Newspix.pl

Vukaših Jovanović je sa omladinskom selekcijom 2015. godine stigao do osvajanja Mundijalita na Novom Zelandu, tako da mu je poznat osećaj pobeđivanja u nacionalnom dresu.

-Mogu slobodno da kažem da , bez obzira na visok nivo u francuskoj ligi, kapitenska traka je kruna moje dosadašnje karijere. Velika je čast i obaveza predvoditi ove momke i iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. A što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićemo se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi stariji smo tu da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede – rekao je novi kapiten ‘orlića’ Vukašin Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter