Posle razlaza sa FS Srbije, Slavoljub Muslin je ponovo u fokusu sportske javnosti kao kandidat za selektora Bosne i Hercegovine.

Sada već bivši selektor ‘orlova’ govorio je za Dnevni Avaz o raskidu saradnje sa FS Srbije, ali i mogućem preuzimanju ‘zmajeva’.


– Šta da kažem, stvari su sjajno funkcionisale dok predsednik FSS Slaviša Kokeza nije odlučio da promeni neke. Nisam pristao na to i zato smo se razišli – istakao je Muslin.

On je istakao da bi rado preuzeo ‘zmajeve’ i da za njega novac nije problem, jer je budžet BIH 30 hiljada kovertibilnih maraka.

– Pa, ni u Srbiji nisam imao puno veću platu, tako da što se toga tiče, nije nikakav problem. Novac je, naravno, svakome na prvom mestu, ali ne želim pričati o uslovima dok ne sednem sa nadležnima. Opet kažem, ako me pozovu, rado ću se odazvati i reći šta mislim – istakao je Muslin.

Bivši selektor Srbije je govorio i o snazi bosanskog tima.

– Imate sjajne igrače. Miralem Pjanić, Edin Džeko… sve su to vrhunski igrači koji bi bili standardni u bilo kojoj selekciji sveta – zaključio je Slavoljub Muslin.