0
Domaći fudbal

NAŠI KLUBOVI DA SE PRIPAZE: Usvojeno pravilo koje će potpuno zaštititi igrače, najavljene i promene u formatu evrokupova! (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.17 u 20:10

Svetska fubdalska asocijacija je u saradni sa Sindikatom profesionalnih fudbalera (FIFPpro) potpisala spoazum koji će zaštititi prava igrača i primorati klubove da maksimalno poštuju potpisane ugovore.

Naime, FIFpro je sa FIFA i UEFA postigao šestogodišnji sporazum, koji nalaže da fudbaleri imaju pravo da raskinu ugovor sa klubom, ukoliko im plate kasne više od dva meseca ili ukoliko se klub loše ophodi prema njima.

Takođe, ukoliko dođe do krašenja prava igrača oni će moći da traže odštetu od kluba, a u sličaju da klubovi odbiju da plate uslediće i sakncije FIFA i zabrana transfera.

Jasno je da bi ovakav sporazum najviše pogodio manje bogate klubove, poput naših, gde često imamo prilike da čujemo pritužbe igrača o kašnjenju isplata, a neretno i štrajkove igrača.

Iz redova Sindikata profesionalnih fubdalera, ovaj dogovor smatraju najbitnijim još od 2001. godine, te da će igrači od sada imati tretman kakav zaslužuju.

Predsednik FIFA, Đani Infantino, istakao je da ovim sporazumom počinje nova era fudbala.

-Sporazum će doneti novu eru u razvoju fudbala širom sveta, učestvovao sam u ovin komplikovanim pregovorima, u kojima su sve strane napravile ustupke, da bi na kraju došli do ovog dokumenta koji će, siguran sam, doneti dobre stvari fudbalu- rekao je Infantino.

Predstavnik FK Partizana u udruženju evropskih klubova najavio je i promene u formatu evropskih takmičenja:

-Za naše klubove ugovor je važan. Imaće obavezu više u ispunjavanju prava igrača, ali će im ostati najvažniji izvor prihoda, zarada od transfera. Sledeće promene biće vezane za format evropskih takmičenja i pokušaj smanjivanja jaza između najbogatijih klubova i svih ostalih. Ovaj pokušaj fudbalske revolucije nije bio uspešan-, rekao je Danilović za „O2“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter