0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnik Surdulica

SIMO KRUNIĆ ZA HOTSPORT: Radnik je jedna porodica, ne letimo visoko, iako smo pobedili četiri velika protivnika!

Objavljeno: 05.11.17 u 11:30

Sunce ponovo sija iznad Surdulice, Radnik je vezeao dve velike pobede protiv dva hita prvenstva Spartaka i Voždovca, a plej-of je pred vratima ponosa Pčinjskog okruga.

Surdulica je ponovo neosvojiva tvrđava, a Radnik ponovo podseća na onu ekipu iz prve sezone u Superligi Srbije kada je izboren plej-of, a mnogi protivnici strahovali od momaka u plavim dresovima. Radnik je ove sezone uspeo u dva vezana kola da pobedi dva hita prvenstva Spartak iz Subotice 5:1 i Voždovac 1:0, a ako se tome dodaju trijumfi nad Napretkom u Kruševcu i Čukaričkim u Beogradu, onda nije čudo što su Surduličani pred vratima plej-ofa. Ipak, kako za HotSport ističe šef stručnog štaba Simo Krunić niko ne leti visoko, Radnik igra da pobeđuje, a imperativ je da se Superliga još dugo godina igra u Surdulici.

– Zadovoljni smo, pobedili smo dve stvarno ozbiljne ekipe. Mogu slobodno reći da moj pomoćnik Igor Bodndžulić i ja radimo muški posao. Nikada nisam voleo sebe da hvalim i da pričam da sam najbolji, ali zato kažem da imam najboljeg pomoćnika u Superligi Srbije. Bilo je ove sezone i loših rezultata, igrali smo toplo-hladno, ali moramo da budemo zadovoljni. Za Radnik je najvažnije da igra Superligu Srbije, ne želimo sada posle dve pobede da letimo. Ovaj klub je kao jedna porodica, od ljudi u upravi do nas dole na terenu. Sve što nam treba imamo pomoć od predsednika kluba do sportkog sektroa. Zadovoljni smo što jedan mali grad na jugu Srbije ima superligaša, što se sportski nešto dešava, što su tribine pune i što nam dolaze naši najveći klubovi – istakao je za HotSport, Simo Krunić.

Radnik je trenutno deveti na tabeli sa 21 bodom, samo dva manje od timova koji se nalaze u plej-of zoni, ipak u Surdulici se ne opterećuju time.

– Primarni naš cilje je opstanak u Superligi Srbije, da najbolji klubovi naše zemlje i sledeće godine dolaze u Surdulicu. Nismo opterećeni ulaskom u plej-of. Sigurno da bi plasam gore bio veliki uspeh za nas, ali je rano pričati o tome. Do kraja ligaškog dela prvenstva ostalo je još 14 kola, mnogo je to utakmica, a Radnik na početku ima stvarno težak raspored. Naše je da nastavimo da se borimo za vrhunske rezultate – skorman je Simo Krunić.

‘Pečat’ igre Radnika su pobede protiv favorita, dok se protiv timova sličnog kvaliteta znalo okliznuti. Po rečima Sime Krunića reč je samo o motivu.

– Ne znam šta bih vam rekao. Verovatno smo poritv timova iz gornjeg dela tabele više motivisani, iako pred svakog protivnika ulazimo sa istom pripremom. Pobedili smo četiri ozbiljna protivnika, protiv Spartaka se namestilo da postignemo pet golova, a sve su to sjajni timovi vođeni od mojih velikih prijatelja Aleksandra Veselinovića i Ilije Stolice. Protiv Čukaričkog smo dali dva gola u prvom poluvremenu, neki su nas kritikovali što smo bili defanzivni u drugom poluvrmenu, ali naš cilj je bio da sačuvamo prednost. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovako dobrim rezulatima i da ćemo i dalje ‘saplitati’ timove iz gornjeg dela tabele – zaključio je Simo Krunić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter