0
Evropske lige

GVARDIOLA POSLE POBEDE: Ove lopte ništa ne valjaju

Objavljeno: 25.10.17 u 17:48

Menadžer Mančester sitija kritikovao je organizatore Liga kupa Engleske i lopte kojima se igra ovo takmičenje.

‘Građani’ su sinoć slavili trijumf nad Vulverhemptonom i plasirali se u polufinale, ali Pepu Gvardioli nije sve bilo potaman, ne zbog igre svog tima, već lopti sa kojima je odigran meč.

– Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom, a to kažem jer smo pobedili. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali sa čim igraju. Nema težinu, ništa. Razumem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nisu u pitanju samo utakmica, dve, nego godina ili dve. Svi igrači se žale – izjavio je Španac posle utakmice.

U pitanju je lopta marke ‘Mitre’ i ona se pored Liga kupa koristi i u nižim engleskim ligama, dok se u Premijer ligi koriste ‘Najki’ lopte. Ipak, organizatori su objavili da je ‘Mitre’ lopta testirana od strane FIFA i da je potpuno upotrebljiva za ozbiljan fudbal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter