0
Domaći fudbal

BISERI KOJI DOLAZE – MATIJA GREK: Vojvodina dobija svog Markusa Rašforda (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.17 u 11:55

Poznato je da je srpski fudbal prebogat nebrušenim dijamantima koji će jednog dana zaplesati ‘travnatim tepisima’ Srbije, a jedan od njih je Matija Grek, kadet novosadske Vojvodine.

Tek mu je 16 godina, a već ‘teroriše’ golmane svog uzrasta. Sredinom septembra Matija Grek, biser ‘stare dame’, stekao je pravo igranja za klub sa ‘Karađorđa’, a do sada je već positgao osam golova i podelio pet asistencija. Proteklog vikenda u derbiju kadetske lige protiv Brodarca postigao je oba pogotka u pobedi 2:1. To je bio razlog da HotSport pozove mladu nadu Vojvodine.

– Igramo veoma dobro, beležimo sjajne rezultate, nažalost treći smo na tabeli, jer su za sada Crvena zvezda i Partizan nedostižni. Ne predajemo se, idemo dalje, biće još derbija, zašto da ne pokušamo da ih stignemo – počeo je priču brzonogi krilni napadač Vojvodine, Matija Grek.

 

Prvenac!❤⚽👏

A post shared by Mata (@grekm_) on


U Novi Sad je stigao iz Vršca, a pokazao se na meču selekcije regiona Vojvodine protiv Srbije. Najveću zahvalnost duguje treneru Aleksandru Radunoviću.

– Igrao sam za region Vojvodine protiv Srbije kada su me videli iz Vojvodine. Prešao sa u Novi Sad i sada igram za kadetski ‘A’ tim i ‘B’ tim. Najviše sam zahvalan treneru Aleksandru Radunoviću koji me je prihvatio od prvog dana, mnogo sam napredovao kroz rad sa njim, zahvalan sam mu. Takođe i Aleksandru Kirkovu iz Vršca on me je naučio prve fudbalske korake, ali i Miši Beljinu – nastavio je mladi Grek.

Planovi su mu poznati, zdravlje je najvažnije, a onda korak po korak, do prvog tima Vojvodine.

– Želja mi je da jednog dana zaigram za prvi tim Vojvodine, ali polako. Prvo da prođem kadete i omladince, a onda za par godina da istrčim na ‘Karađorđe’. Ne žurim. Stepenik po stepenik.

Ako bi mogao da bira evropski klub u kome bi jednog da na zaigrao, Matija dileme nema.

– Mančester junajted – kao iz topa odgovorio je Grek i nastavio: San mi je da zaigram na ‘Teatru snova’. To je klub za koji navijam od malena. Najveći je klub na svetu.

Kao i svaki mladi igrač, tako i Matija ima svoje idole, a sa jednim ga već upoređuju.

– Ronaldinjo je za mene broj ‘jedan’. Divim se tom čoveku, sa kojom lakoćom on igra fudbal. Svako dete kada pravi fudbalske korake želi da ponovi ono što je ovaj majstor fudbala radio. Kada je reč o mlađim igračima to je onda Markus Rašford iz Mančestera. Igramo na istoj poziciji, a imamo i slične karakteristike, igramo na istoj poziciji i obojica smo brzi – zaključio je Grek.

Nema sumnje da se radi o nebrušenom dijamantu srpskog fudbala, a na Vojvodini je sada da ga izbrusi i od njega napravi Markusa Rašforda, ma i boljeg igrača, jer Matija ima taj potencijal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter