0
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

ADAMOVIĆ: Očekujem sve bolje partije

Objavljeno: 23.10.17 u 16:00

Fudbaler Čukaričkog Nenad Adamović prvi je na poziciji napadača zamenio povređenog Ognjena Mudrinskog, a kako kaže očekuje od sebe sve bolje partije i ubeđen je da može da odgovori na ono što se od njega traži.

– Svejedno mi je na kojoj sam poziciji, jer u svakom slučaju dajem maksimum. Kao napadač sam igrao i u Dinamu iz Minska, a u karijeri češće kao prvi iza špica, rekao je naš fudbaler, koji je u Čukarički došao u finišu prelaznog roka i poneo dres sa brojem 88.

Debitovao je u prvoj utakmici ovogodišnjeg Kupa Srbije kada je ušao sa klupe, a od početka je igrao u prvenstvenoj protiv Javora (prethodno, 13. kolo), prvoj koju je zbog povrede propustio Mudrinski.

– Osećam svoj napredak iz meča u meč. Zadovoljan sam igrom iako se još uvek dižem. Mislim da ću za dve utakmice dostići formu koju želim, rekao je brzi dvadesetosmogodišnjak.

Na poslednjem meču protiv Spartaka, Adamović je ušao u drugom delu igre, a prema njegovim rečima beogradska ekipa je bila bolji protivnik u većem delu susreta, koji je završen bez golova.

– Tvrda je bila utakmica. Ušli smo jako dobro, pripremili se i igrali čvrsto – što, čini mi se, oni nisu očekivali. Nismo iskoristili šanse, a imali su i oni par šuteva. Šteta što nismo osvojili sva tri boda.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović pohvalio je posle meča igru svog tima posebno u drugom delu, a upravo je Adamović imao najizgledniju priliku.

– To je bila moja najbolja šansa do sad. Milojevićev lep pas do mene i bio sam u poziciji jedan na jedan sa golmanom. Prva pomisao bila mi je da šutnem u
gornji levi ugao, što sam i uradio, ali je čuvar sjajno intervenisao. Nadam se da će krenuti i golovi. Trudićemo se, ekipa igra dobro, ali fali nam taj pogodak.

Vezano za predstojeću utakmicu osmine finala Kupa Srbije, koju Čukarički igra u gostima protiv Zlatibora u sredu 25. oktobra (14 časova) Adamović kaže da ne sme da se potcenjuje protivnik i da očekuje da njegova ekipa prođe u dalji tok takmičenja.

– Imamo ispred sebe Zlatibor, koji ima dobrog trenera i nekoliko igrača sa superligaškim iskustvom. Zasluženo su u osmini finala i moramo dati sve od sebe.

Fudbaleri i stručni štab Čukaričkog otputovali su jutros na srpsku planinu gde će se pripremati za susret sa ekipom iz Čajetine. „To je znak koliko ozbiljno shvatamo utakmicu“, dodao je iskusni fudbaler.

Nenad Adamović posle nepuna dva meseca na Banovom brdu kaže i da je atmosfera sjajna od prvog dana, kao i da se ekipa trudi da to održi.

– U ozbiljnom sam klubu i mogu da kažem da su moja očekivanja na Brdu ispunjena. Imamo izuzetne uslove za rad i nadam se da ni rezultati neće izostati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter