3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Partizanova nova pobeda, Janković ‘štiklom’ ućutkao zvižduke (FOTO)

Objavljeno: 22.10.17 u 16:57

Crno-beli su nastavili sa pobedama u domaćem prvenstvu, ovoga puta je savladana Bačka.

Rezultat je bio 3:1, a strelci za crno-bele bili su Jevtović, Ožegović i Tavamba.

Od samog starta je Partizan bio agilniji u Humskoj i već u četvrtom minutu imao dobru priliku preko Pantića koji je bio izblokiran. Samo dva minuta kasnije, Bjeloš je zakasnelim startom oborio Marka Jankovića na ivici kaznenog udarca nakon čega je sudija Santrač pokazao na kreč, a sa njega veoma siguran bio Marko Jevtović.

U toj situaciji je odlian pas imao Saša Ilić koji je stvorio šansu za crno-bele. Idući ozbiljan napad je takođe bio u znaku kapitena Partizana koji je razigravao saigrače kao u najboljim danima. Odbrana Bačke je izašla visoko, crno-beli su oteli loptu a Ilić između poslednjih redova igrača gostiju dao odličnu loptu Ožegoviću koji je preševao golmana i bukvalno utrčao u gol za 2:0.

FOTO: STARSPORT

Iz prvog ozbiljnijeg napada je i Bačka postigla gol. Otvorena i hrabra igra je donela gostima smanjenje prednosti preko Mićića kojeg je ne preterano dobro uposlio Đorić, ali je lošom reakcijom Milana Mitrovića lopta stigla do igrača gostiju koji je potom ‘zalomio’ golmana Jovičića u mrtvom uglu i zatresao mrežu.

To je bilo to što se prvog dela igre tiče. U 58. minutu je Zoran Tošić zamenio Danila Pantića, a već u prvoj akciji po ulasku je namestio gol šansu Ognjenu Ožegoviću čiji je udarac uspeo da odbrani Jevrić. Novu dobru priliku je Bambi Tošić imao nešto kasnije kada je iz velike daljine precizno gađao u gol Bačke, ali je na visini zadatka ponovo bio golman gostiju.

FOTO: STARSPORT

Tempo je značajno opao u drugom poluvremenu, za razliku od izrazito sadržajnog drugog. Finiš je obeležio Marko Janković, prvo u 78. minutu kada je imao veliku priliku da reši pitanje pobednika, izgradio je odličnu poziciju i ostao sam ispred Jevrića, ali je u padu prebacio prečku gola Bačke. Crnogorski reprezentativac je zaradio i zvižduke kada je u kontri četiri na dva poslao očajan pas Tavambi i prokockao odličnu priliku Partizana.

Ali je ipak Janković zablistao u finišu. Nova kontra crno-belih, tri na jedan. Crnogorac je hitao ka golu gostiju, izašao ispred Jevrića i nije bio sebičan, već maestralno ‘štiklom’ proigrao Leandra Tavambu za konačnih 3:1.

SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

PARTIZAN – BAČKA 3:1 (2:1)
/Jevtović 7 penal, Ožegović 14, Tavamba 90+3 – Mićić 21/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Dejan Santrač

PARTIZAN: Jovičić – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov – Everton, Jevtović – Janković, Ilić, Pantić (od 58. Tošić) – Ožegović (od 78. Tavamba). Trener: Miroslav Đukić.

BAČKA: Jevrić – Varga, Živković (od 20. Ilić), Klisura – Bjeloš, Đorić, Radinović (od 78. Švonja), Trifunović, Spremo – Mićić, Makarić (od 63. Bašanović). Trener: Zvezdan Milošević.

SUPERLIGA – 14. kolo

Petak

Vojvodina – Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Jovančić 70 – Pavkov 73/

Subota

Mačva – Borac Čačak 1:0 (1:0)
/Arsenijević 24/

Spartak – Čukarički 0:0

Voždovac – Rad 3:0 (1:0)
/Georgijević 38, 86, 89pen/

Javor – Radnik 1:0 (0:0)
/Mitošević 79/

Napredak – Zemun 2:1 (0:1)
/Sekidika 59, Đerić 88/

Nedelja

Partizan – OFK Bačka 3:1 (2:1)
/Jevtović 7 pen, Ožegović 14, Tavamba 90+3 – Mićić 21/

19.00: Crvena zvezda – Mladost Lučani

0
0

3 Komentara

  1. Auuu, ercov, bre, bas si nasty!
    Bitna je pobeda . Lepe devojke su vecinom laka roba, Ne razmess!?
    Hajde oladi malo!
    Kupi kartu i doprinesi nesto klubu, tvoja isprazna kritizerstva nikom ne koriste.
    Ja sam se od takve razveo nakon sest meseci, na polusezoni!

    0
    0
    Odgovori
  2. Upola rezervni tim Partizana koji se nije sastavio sa fudbalom i tek pri samom kraju po ulasku Tavambe stvorio par prilika za gol !? Tri gola a jedan iz penala i dva iz kontre i to kao domacini !? Ljudi plate kartu da gledaju svoj tim u nadi da ce biti bolji fudbal i nesto lepsi od uobicajenog anti fudbala koji prezentuje Djukic a odu kuci opet razocarani i ubijeni u pojam. Nije cudo sto se Grashopers tako slatko resio Antonova i sto se niko pametan u Evropi nije hteo prevariti i uzeti na pozajmicu Danila Pantica. Ilijeva pojacanja Ozegovic i Mitrovic su dno dna a na klupi za rezerve nema nase dece koja bi sigurno bila mnogo bolja i uspesnija od ovog krsa.Kada novinari proglase rekreativca Sasu Ilica za igraca danasnje utakmice onda Djukic i Ilijev bez pogovora i pod hitno moraju da podnesu neopozive ostavke a navijaci da traze nazad pare koje su dali za ulaznice.

    0
    0
    Odgovori
  3. Jankovic nema pojma, Partizan igra ocajno (ni za jotu bolje u odnosu na letosnje pripremne utakmice), Djukicu odlazi. Zar ne vidis da ne znas?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter