Nekadašnji fudbaler Partizana, trener Reala, Barselone i Atletika, kao i selektor Srbije, Radomir Antić, dao je zanimljivu izjavu za dnevni list ‘Blic’.

Povezane vesti

Popularni ‘Mister’ je govoreći o stanju u srpskom fudbalu kritikovao situaciju u klupskom delu, iako su po prvi put u istoriji i Partizan i Crvena zvezda u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Evropa nam pored novca nudi i način ponašanja. Ambijent u kom igra Atletiko nemoguć je u Srbiji. Delije su, recimo, palile baklje na poluvremenu protiv Dinama iz Vranja, a toga u Španiji nema. Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina. Evo, Partizan… U revanšu treba da igra protiv Skenderbega u Humskoj. Nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu – poruka je Radomira Antića.

FOTO:STARSPORT

Naravno, dotakao se i reprezentacije, koju je on vodio do Mondijala u Južnoj Africi i tamo je umalo prošao grupnu fazu.

– Trenutno je najbitnije da smo otišli na Mundijal, posle tri velika takmičenja koja smo propustili… sada treba da se izvede analiza, jer u kvalifikacijama nije sve bilo perfektno. To je u interesu naše budućnosti, kako bi bila još bolja. Mnogo se govori o sistemu igre koji mora da bude prilagođen onome što nudi ekipa, a ne obrnuto. I nije u pitanju samo Sergej Milinković-Savić. Očigledno je da su naši momci malo izgubili samopouzdanje u poslednje dve utakmice. To je bilo vidljivo u duelu sa Gruzijom – istakao je Antić

Pričajući o razlikama sadašnjeg u odnosu na prethodni plasman na Svetsko prvenstvo, ‘Mister’ ističe ponašanje publike i naroda koji je 2009. godine bio uz nacionalni tim.

– Kada smo otišli na Svetsko prvenstvo 2010. to je bila velika stvar, ali još je važnije bilo ponašanje naroda i puna Marakana na poslednjem meču protiv Rumunije. Kada sam uzimao nacionalni tim objasnio sam da Srbin ne može da prihvati da je inferioran u odnosu na bilo koga. Ta činjenica mi je pomogla da odlučim na koji način ćemo da igramo. Narod je prihvatio poruku i bio uz ekipu. Čini mi se da je sada nekako drugačije – podvukao je Antić.

FOTO:STARSPORT