Posle meča u Evropi i umalo senzacije sa jakim Arsenalom, Zvezda se vraća realnosti.

Povezane vesti

Ovog vikenda će crveno-beli odmeriti snage sa ekipom Mladosti u okviru Superlige.

Još uvek se prašina oko Tobdžija nije slegla oko stadiona ‘Rajko Mitić’, priča se o odluci Bastijana da pokaže crveni karton Rodiću i momentu koji je presudio ishod meča. Zvezda je igrala dobro, pokazala zube i imala dve stopostotne šanse preko Boaćija i Radonjića, i jednu sjajnu preko Krstičića.

Ipak, to ostaje iza izabranika Vladana Milojevića, a red je na povratak superligaškim mečevima i nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu.

– Ne volim da pričam šta je bilo. Morate da sami sebe motivišete. Znamo cilj i morate do tog cilja da idete nekim putem. Taj put je nekad krivudav, ali morate da dođete gde ste zacrtali. Znamo kakav nam je cilj na sva tri fronta. Mi smo sportisti koji se palimo i gasimo. Takav jedan događaj jeste bio, ali bilo bi jako, jako loše da ostanemo u njemu. Ja ne želim ni da razmišljam u tom pravcu. Pogotovo što nas očekuje. zahtevna utakmica protiv ekipe koja je imala dobru sezonu i izašla je u Evropu. Planski se radi, tačno se vidi šta hoće. Oni su ekipa koja uvek ima isti pristup, bez obzira da li igrala kod kuće ili na strani. Kao i svaki put posle evropske utakmice, posle treninga danas i sutra ćemo videti koji su nam igrači na raspoloaganju, i fizički i mentalno. Pored onih igrača na koje nismo mogli da računamo pred Arsenal, sada je i Vujadin Savić van konkurencije. Sutra ćete imati više informacija koliko će trajati pauza, rekao je Milojević.

Ono što je šef struke Crvene zvezde priznao jeste da je jedan od težih zadataka u ovom delu sezone psihološka priprema. Već se mnogo puta pričalo o emocionalnoj istrošenosti fudbalera koja nekada zna da predstavlja ozbiljan problem.

– Ima toga, ali mi smo sportisti i moramo da budemo naviknuti na takve događaje. Ovaj je otišao u istoriju, okrećemo se narednim izazovima. Možda je negde lakše igračima u jačim ligama, gde nema neke razlike između Evrope i prvenstva. Mislim da su moji momci apsolutno spremni na to. Nije lako, ali mislim da je to više u glavama nego u fizičkoj pripremi. Moramo da razmišljamo da je utakmica sa Lučanima najbitnija, kazao je Vladan Milojević.