5
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Zvezda se hrabro borila, ali poklekla u neravnopravnoj borbi (FOTO)

Objavljeno: 19.10.17 u 20:57

Crvena zvezda je pretrpela prvi poraz u Ligi Evrope ove sezone.

Arsenal je golom Žirua na pet minuta do kraja stigao do minimalne pobede i tri boda.

Na samom početku meča je 52.000 navijača na stadionu ‘Rajko Mitić’ preplašio Gelor Kanga koji je odmah po poćetku utakmice završio na travi. Ipak, nije se radilo o obnovljenoj povredi, već o udarcu koji je dobio Gabonac.

Prilično zgrčen početak Zvezde koji je Arsenal umalo kaznio u 15. minutu. Ali se isprečio sjajni Milan Borjan, koji je ‘ostavljenom nogom’ odbranio stoprocentnu priliku Tea Volkota.

Ta situacija je razbudila Milojevićeve pulene, krenula je Zvezda opasnije i nakon kornera sa desne strane je sjajnu priliku imao Ričmond Boaći. Napadač reprezentacije Gane je pokušao da udarcem glavom od zemlju prevari Čeha, uspeo je, ali je lopta pogodila prečku.

Samo četiri minuta kasnije je Zvezda propustila najbolju priliku na utakmici. Slavoljub Srnić je maestralno proigrao Radonjića koji je bio na samo nekoliko metara od gola Arsenala, imao je vremena da se namesti brzonogi fudbaler i gađa, ali je umesto mreže pogodio golmana Čeha, i to u dva navrata.

BELGRADE, SERBIA – OCTOBER 19: Nemanja Radonjic (C) of Crvena Zvezda in action against Reiss Nelson (R) of Arsenal during the UEFA Europa League group H match between Crvena Zvezda and Arsenal FC at Rajko Mitic Stadium on October 19, 2017 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Zvezda je bolje počela drugo poluvreme i imala još jednu veoma dobru priliku. Novi odličan centar Stojkovića sa desne strane i pravovremeno utrčavanje Nenada Krstičića koji je gađao, poput Radonjića, pravo u Čeha.

Više se igralo u nastavku na polovini Arsenala, ali onda detalj koji je presudio. Nakon sprečene kontre u prvom poluvremenu je Milan Rodić zaradio prvi žuti karton, a u 80. minutu i drugi nakon što je Kokelana udario laktom u glavu.

U igri sa čovekom više su se bolje snašli izabranici Arsena Vengera i u jednoj veoma sumnjivoj akciji stigli do gola za pobedu. Sjajna akcija Vilšira, Volkota i realizacija Žirua preko glave, ali se činilo da je Teo Volkot u začetku opasnog dela ataka Tobdžija bio u ofsajdu.

Do kraja je Zvezda pokušavala, ali nije mogla protiv londonskog tima koji je u finišu bio miran i priveo meč kraju.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Le Talek, Savić (od 66. Babić), Rodić – Donald, Krstičić – Srnić (od 82. Gobeljić), Kanga, Radonjić – Boaći (od 80. Pešić)
Klupa: Supić, Račić, Milijaš, Adžić, Babić, Pešić , Gobeljić

ARSENAL (3-4-3): Čeh – Debiši, Elneni, Holding – Nelson, Kokelan (od 90. Šef), Vilok (od 89. Mekgejn), Mejtlend-Najls – Volkot, Vilšir, Žiru.

Grupa H – treće kolo :

Crvena zvezda – Arsenal 0:1 (0:0)
(Žiru 85)

BATE Borisov – Keln 1:0 (0:0)
(Rios 55)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

5 Komentara

  1. I partizan kada je igrao protiv reala u ligi sampiona bio bolji ali nije uspeo da postigne pogodak,zato figo iz ofsajda posigne pogodak i on regularan,takvi su veliki klubovi mogu da odigraju lose i ns kraju odu zsdovoljni sa tri boda.

    0
    0
    Odgovori
  2. Znaci stvarno sramota, ako je ovakvo takmicenje i ovakvo sudjenje, onda ni ne treba da igramo ovo takmicenje… Dokazalo se da siromasniji klubovi nemaju mesto u velikim takmicenjima i da novac tu igra utakmicu, a ne fudbaleri.

    0
    0
    Odgovori
    • A KADA JE SUDIJA U BEOGRADU NAVLACIO ZA oLIMPIAKOS, TADA STE PISALI TO JE EVROPSKO SUDJENJE KOJE SE RAZLIKUJE OD SUDJENJA U NASOJ LIGI.LICEMERI, SVE SE VRACA SVE SE PLACA.BICETE NA KRAJU TRECI, BICE OPET U EVROPI SAMO PARTIZAN!

      0
      0
      Odgovori
      • Sudija u ovoj nasoj bednoj ligi ne bi pokazao drugi zuti karton za onako bezazlen prekrsaj u skoku!Ti si decko dijabola i hajde ispali se vise!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter