0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ALEKSANDAR DIKA STOJANOVIĆ ZA HOTSPORT: Bez respekta i hrabro na Arsenal!

Objavljeno: 19.10.17 u 12:19

Šareni sastav Arsena Vengera mogao bi da bude mač sa dve oštrice i šansa za Crvenu zvezdu – rekao je za HotSport legendarni čuvar mreže.

Kroz istoriju Crvena zvezda je rušila velike rivale, a na tom spisku se 1978. godine našao Arsenal, koji je eliminisan na putu do finala Kupa UEFA. Generacija za pamćenje je tada ostvarila senzacionalni prolaz i legende kluba sa „Marakane“, među kojima je i golman Aleksandar Dika Stojanović, imali su po neki savet za naslednike, koji večeras dočekuju moćnu družinu iz Londona.

– Eliminacija Arsenala i sam plasman u finale Kupa UEFA bili su pečat moje generacije. Krcate tribine, euforija i pobeda sa golom prednosti pokazalo se kao kapital. Tada sam sačuvao mrežu i to bi voleo da učini Milan Borjan – kaze za HotSport, Dika Stojanović.

Engleski tim dolazi sa nekoliko igrača iz drugog plana.

– Ne smatram da oni hoće da nas potcene već očigledno imaju problema sa povredama, a dve startne pobede daju im mir da mogu da kombinuju. Venger zna šta želi i koliko može da očekuje i po meni je njihov šareni sastav svakako mač sa dve oštrice.

Potrebna je koncentracija od samog starta.

– Pre svega treba biti strpljiv i organizovan na svakom delu terena, igrati bez kalkulacija i pokušati iskoristiti svaku ukazanu priliku. Neće biti lako, ali ovi momci su pokazali da imaju potencijal.

Možda je recept iz davnina dobra preporuka.

– Druge su relacije, razlike… Danas hvale igru Barse i Reala, a naša akcija kod izjednačujućeg gola Dušana Savića bila je kao za špice sa mnogo tačnih pasova. Treba se čuvati Vilšira, Volkota i Žirua. Odbrana je na velikom ispitu – jasan je za naš portal legendarni Dika.

Remi je iz ove perspektive ‘kao kuća’.

– Treba biti realan, ali verovati u čuda pred Delijama, koje će pružati podršku. Zadovoljan sam ako osvojimo bod i to je veliki korak prema ostanku u Evropi. Neka momci uživaju u okršaju koji može da im donese mnogo na licnoj afirmaciji – poručio je na kraju Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter