0
Evrokupovi

KIKS VEČERI: Srbin postao najmlađi golman u istoriji Lige šampiona, pa se pošteno obrukao! (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.17 u 23:26

Iako je ušao u istoriju, ipak će svoj debi u elitnom takmičenju pamtiti po tragičnom kiksu, umesto po oborenom rekordu slavnog Ikera Kasiljasa.

Na golu Benfike večeras je stajao perspektivni srpski golman Mile Svilar i time se upisao zlatnim slovima u istoriji Lige šampiona, srušivši legendarnog Ikera Kasiljasa.

Svilar je, naime, sa 18 godina i 52 dana postao najmlađi golman u istoriji elitnog takmičenja i tako oborio rekord koji stariji čak i od njega i datira od pre punih 19 godina.

Međutim, neće mirno spavati narednih dana, jer je u utakmici protiv Mančester junajteda napravio veliki kiks koji će ga dugo proganjati, posebno jer je direktno uticao na krajnji ishod pošto je to bio jedini pogodak na susretu.

Pripisaće se imenu Markusa Rašforda, ali bi mladi Engles mogao da časti večerom Srbina zbog nepromišljenog gesta, kada je centaršut iz slobodnog udarca uhvatio i gotovo sam uneo u sopstveni gol.

Gol-tehnologija je bila neumoljiva, pokazalo se na satu arbitra da je lopta prešla zamišljenu liniju i morao je da pokaže na centar.

(Izvor: youtube / VincomVN)

Inače, Svilar je rođen u Belgiji, ali je rodom Srbin i sata predstoji ‘rat’ oko njega za koju reprezentaciju će zaigrati u seniorskoj karijeri.

Na večerašnjem meču je zamenio prekaljenog Žulija Cezara koji je povređen.

Posle meča tešili su ga igrači Mančestera, na čelu sa Nemanjom Matićem, Romeluom Lukakuom, Davidom De Heom… Ipak dečko ima svega 18 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter