Dolazak Nemanje Radonjića mnoge navijače Crvene zvezde je prvo iznenadio, a neki su pomislili da je u pitanju velika greška. Ipak, sjajne partije, začinjene prelepim golom protiv Krasnodara, koji je trasirao put ka grupnoj fazi Lige Evrope, napravile su od Radonjića jednog od ljubimaca svih kojima su crveno-beli u srcu. A nakon najnovije izjave, čini se da Radonjić ima crtu koja je Zvezdi, u ovom momentu, preko potrebna.

Povezane vesti

Odmah na početku, da se ogradimo – suludo je reći da je Crvena zvezda favorit. Jednostavno, finansijski mnogo moćniji, Arsenal ima takav tim da bi i sa trećom postavom bez većih problema stigao do šampionskog pehara u Srbiji. 

No, mnogo puta su igrači Zvezde imali protiv sebe timove koji finansijski spadaju u neku drugu dimenziju. I izlazili kao pobednici. Jer, na terenu nije bitno ko koliko košta, već sa kakvim umećem, željom, i najbitnije, samopouzdanjem ulazi u utakmicu.

Upravo ovo potonje i pravi „šlagvort“ za velike pobede.

A čini se da Nemanja Radonjić od njega puca:

 Voleo bih da igra Beljerin protiv mene, da mu bacim peškir u lice. Ne znam da li sam se suprostavio bržem igraču od njega, ali igrao sam protiv mnogo brzih. Ne plašim se nikog, ni da mi dođe Dani Alves. Ne moram da ga pretrčavam, mogu da ga lomim, rekao je Radonjić.

A potom je nastavio…

–  Bolje sam igrao u Evropi, nego u Superligi. U neku ruku sam uzbuđen, u drugu nisam što igramo protiv Arsenala. Ne mogu da kažem da imam tremu i da se plašim od njih, samo imam pozitivan osećaj. Arsenal je veliki klub, pratim ih ceo život, gledao sam te igrače, Aleksisa Sančesa i ostale, ali čekamo ih, istakla je mlada Zvezdina nada.

Veruje da je brži od prve zvezde ekipe iz Londona:

– Mislim da jesam brži od Sančesa. Međutim, odgovora mi da me čuvaju igrači kao što je Mertezaker, visoki, dodao je Radonjić.

A za kraj je otkrio šta je, prema njemu, recept za trijumf:

Protiv Arsenala moramo da uđemo u utakmicu kao što smo protiv Krasnodara i Kelna, ne smemo da se plašimo, bez obzira na ime protivnika. Pokazali smo da možemo da igramo sa velikim rivalima i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat. Još uvek nismo analizirali Arsenal, tek ćemo da vidimo gde su najslabiji, gde bismo mogli da probijemo i izvučemo pravi rezultat, zaključio je Radonjić.

Utakmica 3. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Arsenala na programu je u četvrtak od 19 časova.

I ako i ostatak ekipe sa podjednakim samopouzdanjem uđe u susret, uspeh je, čini se, sasvim realna opcija…