Nakon što se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, čelni ljudi FSS-a sada imaju više vremena za neke druge poslove.

Povezane vesti

Jedni od tih poslova su posmatranja svojih reprezentativaca i praćenje u klubovima, ali i onih koji bi to mogli postati.

Trenutno, Vladimir Stojković brani u životnoj formi. Ali golman Partizana ide ka danima kada će polako napuštati ovu igru. Naravno, tu su mu prve zamene, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović, ali treba misliti i dublje na budućnost golmana u reprezentaciji.

Tako će Fudbalski savez Srbije pokušati da reprezentaciji naše zemlje primoli Mileta Svilara, golmana Benfike. Svilar je branio za U16, U17, U18 i U19 selekcije Belgije, ali nakon odlaska iz Anderlehta u Benfiku, nije dobio poziv reprezentacije po rečima oca mladog golmana. Ipak, selektor te zemlje u reprezentaciji do 19 godina je izjavio kako je razočaran porodicom Svilar jer ne odgovaraju na njegove pozive.

Situaciju će pokušati da iskoristi FSS. Iako je Svilar odrastao u Antverpenu i rodila ga je Belgijanka, radi se o momku čiji je otac Srbin tako da je to dovoljno Savezu da krenue ‘u napad’.

Sportski direktor FSS-a Goran Bunjevčević ne samo da je najavio razgovor sa Miletom Svilarom, već i to da će mladi golman obući dres Srbije uskoro. Videćemo šta će se desiti u narednim danima, a sutra bi Svilar mogao da postane najmlađi učesnik Lige šampiona ukoliko bude stajao na golu Benfike.

FOTO: YOUTUBE PRITNSCREEN