0
Evrokupovi

NAJVEĆI TRANSPARENT: Barsa protiv Olimpijakosa meša politiku, šta će UEFA reći?!

Objavljeno: 17.10.17 u 22:05

Barselona u 3. kolu Lige šampiona dočekuje Olimpijakos na Nou Kampu, a biće ovo dobra prilika da se po ko zna koji put politika umeša u sport.

Barselona je postala sinonim za mešanje politike u sport. Već dugi niz godina plavo-crveni na sve načine promovišu nezavisnu državu Kataloniju, iako se Španija tome duboko protivi. Čak im je zasmetalo i kada je Las Palmas u prošlom kolu na svojim dresovima imao špansku zastavu.

Danas je Barselona objavila da će se na utakmici sa Olimpijakosom naći veliki transparent 45 sa 46 metara na kome će pisati ‘Dijalog, poštovanje i sport’. Time Katalonci žele da poruče svetu da su za to da se mirnim putem nađe rešenje za novonastalu situaciju.

Zanimljivo će biti kako će reagovati UEFA koja strogo brani mešanje politike u fudbal. To smo dobro osetili mi u Srbiji, a da li će i Barselona biti oštro kažnjena, videćemo…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter