Pred Crvenom zvezdom je ne meč godine, već decenije, jer na stadionu ‘Rajko Mitić’ od Bajerna iz Minhena 2007.godine nije gostovao takav velikan kakav je Arsenal.

Povezane vesti

Da stvar bude otežavajuća, ovaj meč bi crveno-belima mogao da bude jedan od odlučujućih da li može četa Vladana Milojevića do proleća u Evropi. Odlučujući ‘možda’, ali poslednja šansa ‘ne’. Arsenal jeste apsolutni favorit, ali Crvena zvezda ne sme da se preda pre vremena, da na ‘travnati tepih’ stadiona ‘Rajko Mitić’ izađe spuštenoga garda, jer pobeda nije nemoguća, a HotSport analizira i zbog čega.

Četi Arsena Vengera ne cvetaju ruže u Premijer ligi, takmičenju koje je za Engleze možda važnije i od same Ligi šampiona, a kamoli Lige Evrope. ‘Tobdžije’ za sada ‘cure’ iz TOP četiri tima koja vode sledeće sezone u ‘elitno’ takmičenje, te su sve misli londonskog kluba usmerene ka tome da se od nedelje i duela sa Evertonom na Gudisonu krene u seriju pobeda. Zbog toga očekujemo da Arsenal u grotlo Marakane istrči mislima ka ‘slatikm karamelama’. U prilog tome ide to da je Arsen Venger otkazao trening u Beogradu i na megdan Zvezdi će bez opipavanja terena i prilagođavanja na travu.

Arsenal u prva dva kola ‘H’ grupe ima maksimalnih šest bodova, te mu pobeda u Beogradu nije pod moranjem, bod je sjajan, jer samo 14 dana kasnije Beograđani stižu u London gde će Sančez, Ozil i Lakazet mnogo lakše stići do cilja. Protiv Kelna, Arsen Venger je koristio mešotvit tima, ali sa tri zvezde u napadu, te su igrali Ospina – Beljarin, Holding (Kolašinac), Mertezaker, Monreal – Eleni, Majtland-Nils, Ivobi (Vilšir) – Sančez, Volkot (Nelson) i Žiru. Već na gostovanju u Belorusiji, Francuz je koristio nešto malđe igrače, to jest mnogo više je prvotimaca odmarao Ospina – Holding, Mertezaker, Mustafi –  Eleni, Majtland-Nils, Vilkšir, Nelson (Mekgan), Vilok (Nketi) – Volkot i Žiru.

‘Tobdžije’ pored loših rezultata more i povrede. Škordana Mustafija sigurno neće biti, pa ni Lorena Koščelnog, jer je rovit i potrebniji zdrav protiv Runija i drugara. Pod znakom pitanja su još Sead Kolašinac, Deni Velbek i Mestu Ozil, a pitanje je da li će trošiti Aleksisa Sančeza.

To dovodi do zaključka da Arsenal neće doći u Beograd da ‘pogine’, izgubi još nekog igrača, jer bi evropsku sudbinu mogao da reši na svom terenu 14 dana kasnije. Očekujemo da Arsen Venger opet u vatru baci Holdinga, Nelsona, Viloka i Majtland Nilsa, a sa njima Ričmond Boaći, Slavoljub Srnić i Nemanja Radonjić i 50 hiljada Delija mogu da se nose.

Projektovani sastav: Ospina – Beljarin, Holding, Mertezaker, Monreal – Eleni, Majtland-Nils, Nelson, Ivobi – Volkot i Žiru.