4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOAĆI: Daćemo sve od sebe da preuzmemo prvo mesto Arsenalu

Objavljeno: 16.10.17 u 17:37

Gledajući individualan učinak, teško je zamisliti da bi se Crvena zvezda plasirala u Ligu Evrope da nije bilo Ričmonda Boaćija, koji je fantastičnim partijama crveno-belima trasirao put ka najmasovnijem evropskom takmičenju. U intervjuu koji je dao klupskom sajtu, fudbaler iz Gane je pričao o predstojećem duelu sa Arsenalom.

– Oni su trenutno prvi, ali ukoliko mi pobedimo, preuzećemo im to mesto. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i preuzmemo vođstvo. Oni sigurno dolaze da pobede, ali ja sam uveren da će u četvrtak biti jedna od najboljih utakmica koje je Crvena zvezda ikada odigrala – otpočeo je razgovor Boaći i dodao:

– Pre svega želim da se zahvalim Bogu što su moji saigrači zdravi i što priprema za meč u četvrtak teče po planu. Dočekujemo jednu od najboljih ekipa sveta. Svi smo upoznati sa načinom na koji igra Arsenal, ali ne razmišljamo mnogo o protivniku. Važno nam je samo ono što mi treba da uradimo na terenu. Naša odlučnost i potpuna koncentracija, kao i agresivnost u igri tokom čitavog meča doneće nam dobar rezultat u ovoj utakmici. Verujem da se naporan rad uvek isplati. Ukoliko mi nastavimo da se trudimo kao što smo to radili i do sada, uveren sam da je nakon 90 minuta sve moguće.

Zvezdin napadač u dosadašnjem delu sezone u evropskim mečevima postigao je osam golova.

– Želim da  se upišem u listu strelaca na svakoj utakmici, a činjenica da ovog puta igramo protiv Arsenala ne menja ništa. Maksimalno sam motivisan jer uvek pred sebe postavljam velike izazove i želim da igram važne utakmice. Znam da su i moji saigrači željni dokazivanja i da su i oni, kao i stručni štab, spremni za velika dela. Sve što nam je potrebno u ovom trenutku jeste da navijači dođu da nas podrže u što većem broju. Znamo da će nam oni biti dodatni podstrek da damo sve od sebe i da učinimo sve da srećni napuste stadion u četvrtak uveče.

Iako se o utakmici sa Arsenalom već dugo govori, fudbaleri Crvene zvezde ne osećaju pritisak pred meč.

– Ovo je fudbal i šta god da se dogodi, tako je moralo da bude. Igramo protiv velikog tima, ali na ovoj utakmici ću biti isti kao i uvek. Daću sve od sebe, kao što to radim svaki put. Siguran sam da i moji saigrači tako razmišljaju. Zato i kažem da ne osećamo pritisak, ovo je igra. Izaći ćemo na teren i igraćemo svoju igru kako najbolje umemo. Na kraju ćemo videti ko će pobediti.

Broj 14 zajednički je Zvezdinom špicu i legendi londonskog kluba Tijeriju Anriju.

– Jedan od mojih omiljenih igrača igrao je za Arsenal. Zbog Tijerija Anrija i nosim broj 14. On je zaista fudbaler kome se divim. Ipak, ne povezujem to nikako sa ovom utakmicom. Meč protiv Arsenala je moj posao, ono što ja radim kako bih usrećio navijače, kako bi ljudi prepoznali moje ime i kako bi Zvezdi, sa svojim saigračima, doneo pobedu. Ekipa je na prvom mestu. Želim da pobedimo Arsenal, to bi bila jedna od mojih najvećih pobeda u životu – poručio je Boaći.

0
0

4 Komentara

  1. Све осим пораза ће бити сјајно! Ако извучемо бод – пуна капа. Ипак мислим да ћемо за пролаз морати добити Белорусе у гостима. То је кључ.

    0
    0
    Odgovori
    • Slažem se sa tvojim komentarom. Teško ćemo se plasirati u završnicu, a to smo propustili u Beogradu protiv Bate Borisova. Ovaj centarfor-mediokritet se tada nije video! Biće teško protiv Arsenala, u Beogradu! Jednostavno, ne verujem u ove sadašnje strance! Letalek je spor, Donald spor i neborben, Kanga, ako bude igrao je jedna obična šeprtlja sa mnogo izgubljenih lopti a Boaći se dokazao protiv Krasnodara (dva puta), Partizana i Bate Borisova! Učinak iz igre-čista „nula“. Neko će reći dao je gol protiv Kelna. Jeste! Ali se nije video na terenu, uz sijaset izgubljenih lopti a postići gol iz udarca, iz daljine, je sreća!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter