0
Fudbal

SPORT FUDBAL KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU SCG BIH SRBIJA I CRNA GORA BOSNA I HERCEGOVINA Mateja Kezman 12.10.2005. foto: Pedja Milosavljevic

VREMEPLOV: Noć kada je Kežman umalo srušio ‘Marakanu’ i urnebesna reakcija komentatora (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.17 u 23:55

Večeras se prisćamo detalja iz utakmice iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine, u kojoj su centrimetri delili naš nacionalni tim od verovatno pobede nad Španijom.

Kao i ova godina i ta 2005. bila je uspešna po naš nacionalni tim, koji je tada nastupao pod imenom Srbija i Crna Grora, kada je reč o kvalifikacijama za Mundijal.

„Plavi“ su pomenutu godinu završili kao prvoplasirani na tebeli ispred jedne Španije, sa samo jednim primljenim golom tokom celog kvalifikacionog ciklusa i to na gostovanju u Madridu.

Ipak mi ćemo danas napraviti mali osvrt na utakmicu sa „crvenom furijom“ odigranom na beogradskoj „Marakani“, 30. marta sada već prilično davne 2005. godine, u kojoj smo propustili lepu šansu da upišemo pobedu nad renomiranim protivnikom.

Ovu utakmicu obeležila je atmosfera kakvu, moje je mišljenje a verujem i većine čitalaca ovih redova, stadion Crvene zvezde ne pamti kada je u pitanju naša reprezentacija. Podrška koju je reprezentacija SCG imala na tribinama te večeri i energija koja je dolazila sa tribina našeg najvećeg stadiona zaista je bila neverovatna, no ni ona nije pomogla da naš tim dođe do velikog skalpa.

Naše igrače kao da je ambijent na stadionu malo uplašio i zavezao im noge. „Plavi“ su inicijativu na ovom meču prepustili protivniku i strpljivo čekali  da im se ukaže neka šansa u vidu neke nepažnje rivala ili kontre. Takva šanse ukazala se početkom drugog poluvremena.

Igrao se 53. minut utakmice kada je jednu dugu loptu Ivice Dragutinovića, posle smušene reakcije odbrane Španije, Stanković idealno prosledio do Kežmana. Tadašnji napadač Čelsija lepo je prihvatio ovu loptu u kaznenom prostoru, ušao u gol šansu, ali je njegov šut završio na stativi za gromoglasne uzdahe 55. 000 navijača na stadionu kao i komentatora Nenada Stefanovića koji je na urnebesan način propratio ovaj Kežmanov promašaj.

Prisetimo se još jednom ove situacije.

Izvor:Youtube/pekingnikola

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter