5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Suma i Tošić sa bele tačke bledim crno-belima doneli bodove u Surdulici

Objavljeno: 15.10.17 u 17:00

Fudbaleri Partizana nisu oduševili, ali na megdan Skenderbegu idu sa pozitivnim uvodom – Radnik – Partizan 0:2.

Na samom početku meča domaći sastav je doživeo peh, pošto je Milan Purović, nakon neopreznog starta Sejdube Sume, kom je sudija Lazar Lukić oprostio žuti karton, ostao da leži na travi. Iako je u naredna dva minuta imao dve prilike, u 5. glavom i u 6. nakon centaršuta po zemlji, Purović nije uspeo da savlada Stojkovića, da bi u 14. minutu napustio igru.

Prethodno, jednu šansu imao je Partizan preko Sume, čiji udarac je izblokiran, da bi i Jevtović nešto kasnije šutira sa oko 25 metara.

U 17. minutu Tanasin je očajno pokušao da izbaci loptu iz kaznenog prostora Radnika, pogodio je Gojkovića, lopta se odbila do Tavambe, a kapiten Surduličana je skrivio penal, koji je Suma minut kasnije lagano realizovao za 1:0.

Mićić je u 23. imao šansu iz slobodnog udarca, ali je pogodio živi zid, dok je minut kasnije Čančarević sprečio crno-bele da dupliraju vođstvo, nakon sjajne akcije Pantića i Nemanje Miletića.

U 40. minutu publika je videla i jedan sportski potez, pošto je Leandre Tavamba vezao pertle golmanu Čančareviću.

FOTO: Youtube/Screenshot

Mogao je Suma skupo da košta Partizan u 42. minutu, ali je nervozu nakon izgubljene lopte „platio“ žutim kartonom. Podsećamo, nakon starta nad Milanom Purovićem, zbog kog je napadač Radnika završio utakmicu, sudija Lukić je vezisti Partizana oprostio javnu opomenu.

Ipak, prvi deo igre nije prošao bez isključenja, pošto je van terena morao Simo Krunić, trener domaćeg tima u 43. minutu, nakon rasprave sa glavnim arbitrom. Razlog rasprave bio je žuti karton za Frensisa nekoliko momenata ranije, zbog faula nad Markom Jevtovićem.

U 47. minutu Radnik je postigao gol, koji je opravdano poništen. Stojković je uhvatio, pa ispustio loptu, Ivanović ju je ubacio u gol, ali je, nakon snimka, evidentno da je arbitar doneo pravu odluku, pošto je golman Partizana uspeo da ponovo dođe do nje, pa mu je igrač Radnika izbio iz ruku.

Mogao je Partizan da duplira vođstvo u 55. minutu, ali Suma nije uspeo da kazni neopreznost Čančarevića, a 11 minuta kasnije moglo je da bude 1:1 nakon prodora Frensisa. Ipak, Radović je za malo zakasnio.

Do kraja susreta, nekoliko prilika imao je Tošić, ali bez promena rezultata, sve do 89. minuta, kada je Ožegović, par trenutaka po ulasku na teren, pobegao defanzivcima Radnika, oboren je u kaznenom prostoru, a Tošić je drugu najstrožu kaznu na meču pretvorio u 2:0, što je bio konačan rezultat.

(Youtube/AM Video 7S)

Partizan je, nakon 13 odigranih kola, drugi na tabeli sa četiri boda manje u odnosu na Crvenu zvezdu, dok Radnik zauzima 9. mesto sa dva boda manje i utakmicom više u odnosu na Napredak iz Kruševca.

Radnik – Partizan 0:2 (0:1)

Stadion: Gradski u Surdulici. Sudija: Lazar Lukić (Resnik). Gledalaca: oko 3.000. Strelci: 0:1 Suma u 18. minutu (penal), 0:2 Tošić u 90. (penal)

Radnik: Čančarević, Tanasin, Ivanović, Gojković (od 76. Žakula), Mladenović, Pantelić, Mićić (od 83. Mijić), Keremeh, Pejčić, Radović, Purović (od 14. Marković)

Partizan: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Đuričković (od 61. Tošić), Jevtović, Everton, Pantić, Tavamba, Suma (od 77. Ilić)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

5 Komentara

  1. Ko je odgledao ovu utakmicu moze samo zalosno da zakljuci, da je oranica od terena bilia najveci neprijatelj fudbalskom spektaklu, da smo gledali klasican i svima vec poznat u ovom sportu, tipican anti – fudbal a kome je jadnim sudjenjem mnogo doprineo nedorasli arbitar ovog meca. Djukic je jos jednom dokazao da nije trener za danasnji Partizan jer mu tim i dan danas nema igru i sto bi se reklo, nema pocetak,nema nastavak kao ni samu zavrsnicu. Danas je rekreativac i kapiten Sasa Ilic za ono malo minuta provedenih na onakvoj oranici svima pokazao kako treba da se igra,kako da stane na loptu i kako da se nesrlja, kako odigrati na prvu i kako i kada proigrati saigraca, jednostavno, kako bi Partizan treba igrati fudbal.

    0
    0
    Odgovori
  2. Prvo slomiše nogu Mudrinskom,sada Purovicu,još se secamo proslogodisnjih startova Leonarda,kao i ponasanja na stadionu Rada. A tu je i prelom noge Jovicicu. Sudije uvek neme. Mnogo je za slucajno. Zasto ne dodje do kasnih suspenzija ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter