Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a sada slede one slatke obaveze, pronaći bazu u najvećoj zemlji sveta, ali i rivale za prijateljske utakmice.

Povezane vesti

Prve dve biće na programu već 9. i 14. novembra, a po rečima selektora ‘orlova’ Slavoljuba Muslina, čekaju nas dva gostovanja. On je za neke egzotičnije i toplije krajeve.

– Mi ćemo najverovatnije ići na dva gostovanja. Još tražimo rivale, a ja bih voleo da jedan od dva protivnika bude iz Južne Amerike ili Afrike, jer počinje prilagođavanje na ono što nas čeka u Rusiju – rekao je Muslin za Novosti.

Ako se zna da Afrikanci u novembru igraju poslednje kolo kvalfikacija, to znači da će se naš savez skocentrisati na Južnu Ameriku, a potencijalni rivali su Brazil, Kolumbija, Argentina i Urugvaj.

Takođe, selektor je izneo svoje želje oko baze Srbije u Rusiji tokom Mondijala.

– Gledaćemo da budemo negde u Podmoskovlju ili u Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Samari… Možda bi baza u okolini Sankt Peterburga bila mali problem jer bi letovi avionom bili nešto duži. Želimo da ne budemo udaljeni više od 1.200 kilometara od gradova gde ćemo igrati utakmice. FIFA se i dalje drži stare prakse koja kaže da se reprezentacije spremaju u svojim bazama, pa putuju na mečeve i vraćaju se nazad u trening-centre – istakao je Slavoljub Muslin.