Srpski reprezentativci blistali su posle pobede nad Gruzijom i plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji sledeće godine.

Povezane vesti

Mnoge je posle utakmice zanimalo zbog čega je Nemanja Matić među prvima izašao na teren u poluvremenu i nekoliko minuta sam stajao na centru.

– Bilo vam je jasno sve, izašao sam ranije da se skoncentrišem… Igrali smo očajno, ali ovo je zaista velika pobeda.

Najzanimljiviji deo njegovog izlaganja bilo je posle pitanja vezanog za rezultat u Kardifu, gde je Irska iznenađujuće savladala Vels i tako obezbedila Srbiji prvo mesto, čak i da Gruzija nije pala u Beogradu.

– Irska dobila? Pa… Znači, odgovaralo nam je i nerešeno? Džabe smo se nervirali… Što nam niste javili? rekao je kroz osmeh Nemanja Matić.

FOTO: STARSPORT

Kapiten Branislav Ivanović će u Rusiji biti ‘domaćin’, pošto je počeo internacionalnu karijeru u tamošnjoj ligi, a i sada je član ruskog Zenita.

-Jedna jako teška utakmica, protivnik je dominirao, ali je bilo veoma teško. Brzo će se to zaboraviti, sad bi trebalo da slavimo i nadam se da ćemo u Rusiji pokazati pravo lice Srbije.

– Meni je tamo svaki stadion domaći, drago mi je što igramo baš u Rusiji. Mislim da ove dve poslednje utakmice nismo odigrali na našem nivou. Ipak smo ostvarili trijumf, nismo ni svesni koliko je ovo bitno. Ova generacija ima potencijal i nema šta da izgubi na Svetskom prvenstvu – izjavio je kapiten Srbije.

Jedan od najboljih igrača ‘orlova’, Dušan Tadić, otkrio je da su mnogi plakali posle istorijskog uspeha.

– Mora sve da se istrpi, toliko smo želeli ovo i borili se. Mislim da smo podarili veliku radost narodu. Zahvalio bih se svima pogotovo publici, nema veze i za one zvižduke. Značilo je da se malo trgnemo. Bilo je malo panike u prvom poluvremenu. Ne znam da li zbog opterećenja da moramo da pobedimo, ali nismo ušli agresivno. Ipak ovo je jedan neopisiv momenat i mislim da sam trenutno najsrećniji čovek na svetu. Dosta nas je plakalo, volim naš narod baš zato što ne skrivamo emocije. Narod je prepoznao da je bilo dosta odricanja kod nas. Ogroman nam je teret pao sa srca, sada ćemo proslaviti kako treba jer smo zaslužili.

Pritisak mu nije predstavljao problem.

– Volimo da igramo pod pritiskom, ali je ovo bilo ogromno opterećenje. Znali smo da sve zavisi od nas i da moramo da pobedimo kako znamo i umemo. Nije nam bilo bitno kako će odigrati Irska i Vels.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Strahinja Nikolić i Petar Lazić