0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Slovenci pogurali Slovake do drugog mesta, Crna Gora porazom završila kvalifikacije (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.17 u 19:56

Remijem sa Škotskom od 2:2 reprezentacija Slovenije donela je drugu poziciju selekciji Slovačke koja je večeras savla protiv Malte sa ubedljivih 3:0.

Slovačku je skupo mogao da košta poraz u Glazgovu u prošlom kolu, kada su autogolom Škrtela u samom finišu meča prepustili Škotima drugu poziciju na tabeli.

Da to ne bude ipak tako potrudila se Slovenija koja je u meču poslednjeg kola, kod kuće otkinula bod Škotima i tako ipak poslala Škrtela dala šansu Škrtelu i drugovima da završe u baražu ali će to zavisiti i od ishoda mečeva u ostalim grupama.

Sve je počelo idealno po goste koji su pogotkom Grifitsa u 32. minutu stigli do vođstva od 1:0 a tim rezultatom je i okončano prvo poluvreme.

Ipak u nastavku dolazi do preokreta a „Zmajčeki“ su pogoima Romana Bezjaka u 52. i 72. minutu, a nadu da bi možda mogli do pobede Škotima je vratio Sodgras u 88. minutu. Međutim vremena za novi preokret na ovom meču nije bilo pa su se na kraju ipak radovali Slovaci, koji su ubedljivom pobedom nad Maltom došli do drugog mesta.

Dvostruki strelac za Slovake u ovom meču bio je Adam Nemem i to u 33. i 62. minutu, a konačan rezultat postavio je Ondrej Duda u 69. minutu.

Slovačka i Škotska su ove kvalifikacije završile sa istim brojem bodova, ali je drugo mesto ipak pripalo Slovacima zbog bolje gol razlike, a od ishoda omečeva ostalih grupa će zavisti hoće li u baraž ili ne.

Poraz u poslednjem kolu pretrpela je i reprezentaciija Crne Gore, koja je uoči gostovanja u Poljskoj gajila neke tanke, gotovo nikakve nade za plasman u baraž. Ipak te nade su praktično ugašene već posle 25. minuta do kada je već domaćin već imao 2:0.

Strelci za Poljsku bili su Mačinski u 6. i Grosicki u 15 minutu. Ipak Crnogorci se nisu predavali i u finišu su stigli do izjednačenja golovima Stefana Mugoše u 78. minutu i Žarka Tomaševića pet minuta kasnije.

Da Poljaci upišu novu pobedu postarali su se Robert Levandovski u 85. minutu, koji tada vraća prednost svom timu a tačku na meč stavio je Filip Stojković autogolom dva minuta kasnije.

Grupa F

Litvanija – Engleska 0:1 (0:1)
(Kejn 27pen/)

Slovačka – Malta 3:0 (1:0)
(Nemec 33, 62, Duda 69)

Slovenija – Škotska 2:2 (0:1)
(Bezjak 52, 72 – Grifits 32, Snodgras 88)

Grupa E
Danska – Rumunija 1:1 (0:0)
(Eriksen 60 penal – Deak 88)

Kazahstan – Jermenija 1:1 (0:1)
(Turizbeg 62 – Mhitarjan 26)

Poljska – Crna Gora 4:2 (2:0)
(Mačinski 6, Grosicki 16, Levandovski 85, Stojković 87 autogol – Mugoša 78, Tomašević 83)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter