Posle deset mečeva ove sezone crveno-beli sa 197. mesta, već došli do 142. pozicije, a sa novim bodovima u Ligi Evrope pomeriće se još ka vrhu.

Povezane vesti

Dugo godina se čekalo da Crvena zvezda zablista u Evropi, a do sada ostvareni rezultati prema novom načinu bodovanja za sledeću sezonu doneli su ekstra skok na listi UEFA. U julu na početku kvalifikacija za Ligu Evrope ekipa Vladana Milojevića je zauzimala 197. mesto, ali sa ekstra učinkom i samo jednim porazom od Krasnodara, remijima sa Florijanom, Irtišem i BATE Borisovom, uz uspehe protiv Florijane, Irtiša, dva puta Sparte, Krasnodara i poslednjeg u Kelnu došlo se do 142. pozicije sa tendencijom daljeg napretka.

Ovoliki broj bodova u jednoj sezoni, kada je ovakav način bodovanja u pitanju, nije ostvarila nijedna generacija crveno-belih, a kao što je poznato aktuelni kadar ima još četiri meča po čemu će ući u istoriju kao ekipa koja je imala najveći broj ‘predstava’ u jednoj sezoni, čak 14. Šampioni Evrope 1991. godine su do trofeja stigli posle deset utakmica, ali su sada druga vremena…

Rezultati su popravili položaj crveno-belih prilikom žreba sa tendecijom da Zvezda uskoro bude bliuzu „stotke“, što donosi kolo manje igranja u Evropi sledeće sezone i najvažnije je da može duže da računa na ulogu nosioca.