4
Evropske lige

‘EL KLASIKO’ SE GASI: Poznato je u kojoj će ligi igrati Barselona ako se Katalonija otcepi

Objavljeno: 03.10.17 u 12:10

Sve oči uprte su u Španiju gde se rešava pitanje hoće li Katalonija dobiti ili ne nezavisnost, a za sve to se sprema i tamošnji najbolji klub Barselona.

Jedno je jasno, ako se Katalonija otcepi ‘El Klasika’ više nema. Timovi iz ove pokrajine ne bi više igrali u Ligi Primera,već bi se preselili u neko drugo takmičenje. Kako je region mali i ne bi mogao da organizuje sopstvenu ligu, Barselona, Espanjol i Đirona bi se preselili u neko drugo prvenstvo.

Kako javljaju katalonski mediji, to bi najverovatnije bila francuska Liga jedan. Naime, to bi zbog blizine dve teritorije bilo najrealnije, jer je teško zamisliti Barselonu koja svake druge nedelje putuje u Veliku Britaniju, i timovi iz Engleske u Kataloniju.

– U slučaju nezavisnosti, klub i njegovi članovi će odlučiti u kojoj ligi ćemo igrati. Prolazimo kroz teško, komplikovano razdoblje. S obzirom na ono što će se dogoditi u budućnosti, odlučićemo mudro i smireno – rekao je predsednik Barselone, Đozep Bartomeu.

Sada je veliko pitanje i da li bi Premijer liga i Liga jedan pored Barselone prihvatile manje klubove poput Espanjola i Đirone.

0
0

4 Komentara

  1. Kako moze Makedonija da ima svoju ligu ? Katalonija je veca od teritorije Makedonije skoro i velicine Svajcarske… Ako oni mogu imati ligu i svake godine po jednog ili dva predstavnika, moze i Katalonija… Nek Barca igra sa jos 11 timova u ligi i nek kao svaki klub iz „nizih“ liga prolazi kroz kvalifikacije …

    0
    0
    Odgovori
    • moze i katalonija da napravi ligu, ali je proces za pristupanje UEFA dugacak, izgubili bi mnogo, liga bi bila slaba, bez konkurenta kao sto je madrid povlace se sponzori,gube se pare od TV prava, jer ko ce da gleda barselonu sa nekim betonligasima, tako da im je lakse da apliciraju za ligu1 i vec posle prve sezone izbore se za ligu sampiona ako budu medju prva 3

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter