2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Spremni smo za dobru utakmicu u Kruševcu, pauza će nam dobro doći

Objavljeno: 30.09.17 u 12:30

Nakon evropskog podviga u četvrtak, crveno-beli se vraćaju na domaću scenu.

Oni će sutra u Kruševcu igrati protiv domaćeg Napretka u nastavku Superlige.

Povodom toga, pred novinare je stao šef struke Crvene zvezde Vladan Milojević koji je izneo svoja očekivanja pred nastavak sezone. Ovo je poslednje kolo Superlige pred odmor i reprezentativnu pauzu tako da će obe ekipe ići na što bolji rezultat.

– Okrećemo se Superligi, igramo sa Napretkom koji je u vrhu našeg fudbala. I igrački i organizaciono. Igraju pred svojom publikom na jednom od lepših stadiona kod nas. Kruševljani vole i bodre Napredak i nadam se jednom pravom fudbalskom spektaklu. Što se nas tiče, videćemo posle treninga koji će igrači krenuti na put. Bez obzira na sve spremni smo za jednu dobru utakmicu u Kruševcu.

Sledeći vikend je rezervisan za reprezentacije, što za gotovo sve igrače iz domaćeg prvenstva znači i nekoliko dana odmora. To je preko potrebno Crvenoj zvezdi i Partizanu koji pored domaćeg prvenstva igraju i Ligu Evrope, te je prisutna i velika iscrpljenost.

– Imamo dosta igrača kojima je potrebna malo duža pauza, najviše sam sa medicijskim timom u kontaktu. Nešto više bi trebalo da znamo nakon današnjeg treninga. U svakom slučaju, bitno mi je zdravlje mojih igrača, puno utakmica je pred nama. Ono što je povoljno jesu te pauze gde ćemo pokušati da se dobro odmorimo. Očekuje nas nastavak paklenog ritma. Imamo dobru komunikaciju sa igračima, ipak je to njihov organizam i oni to najbolje znaju. Neki mogu da igraju i preko praga bola, ali neki ne. U kontaktu sam sa medicinskim timom i postupaću prema njihovim sugestijama.

Vladan Milojević je novinarima podelio i zanimljivu informaciju o kilometraži koju su njegovi igrači pretrčali u Evropi. Jedan od razloga za dobre rezultate je to svakako razlog, ali i za veći umor, pa i povrede:

– Ako poredimo utakmice sa Kelnom i Krasnodarom, mi smo pretrčali 116 kilometara za razliku od Kelna koji je istrčao 114, dakle dva kilometra više. Ono što je dobro po nas jeste da smo mi prvo i drugo poluvreme istrčali identično, po 58 kilometara. Pretrčali smo i Krasnodar koji je imao 111 kilometara. Hoću da kažem da je veoma veliki intenzitet trčanja i sasvim logično da dolazimo do situacije da imamo problem sa timom. Tako da će nam pauza dobro doći.

Strateg crveno-belih je prokomentarisao i pitanje novinara o tome koliok je, pored fizičkog, prisutno i emotivno pražnjenje u jednoj, za sada, vrlo uspešnoj sezoni Zvezde.

– To su dva najvažnija faktora. Nekada ne znate da li treba fizički ili psihički da se odmorite. Rekli smo i na startu, želimo da probamo da dignemo Zvezdu tamo gde treba da bude i to nas očekuje. Ovo je nešto novo što se događa. Nismo prošli pripreme, kako smo se skupili, bez nekih parametra i plana… Ono što mi je bitno, jeste da moji igrači imaju karakter. Posebno mi je drago zbog toga. Čini se da je taj psihički momenat primetniji čak i od fizičkog, idu preko svojih granica.

I ovoga puta Vladan Milojević nije želeo da komentariše učinak pojedinaca, odnosno mesto Damijena Le Taleka u timu kola Lige Evrope, kao i dobru partiju njegovog kolege u zadnjoj liniji protiv Kelna, Srđana Babića.

– Ja nikada ne mogu da gledam pojedinačno, fudbal je kolektivan sport i iz jedne takve igre dođe do toga da neki pojedinci odrade veći deo posla od nekih drugih. Zadovoljan sam kako ovaj tim radi, takve stvari nam gode jer je to potvrda našeg rada, ali to je ipak samo informacija koja obavezuje da budemo još bolji i nastavimo da dižemo lestvicu.

Milojević je imao puno reči hvale za nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i čoveka koji će sutra u Kruševcu stajati naspram njega, kod klupe domaćeg sastava.

– Ne treba baš trošiti puno reči o gospodinu Kosanoviću. Bivši trener Zvezde ali jedan od vodećih u srpskom fudbalu trenutno. Od njega može da se dosta nauči, ali na to nisam preterano fokusiran.

U utakmici sa Kelnom se ponovo moglo uočiti da su crveno-beli navikli na nešto drugačiji tretman kada je reč o suđenju u Srbiji, i Evropi.

– Ima puno faktora koje sudije koriste da kontrolišu igru. Jedan je kriterijum u Engleskoj i Nemačkoj, a drugi kada Englez sudi evropsko takmičenje. Takve stvari su jednostavno ponekad stvar navike. Iskreno, dešava se nakon dosta vremena da igramo evropske utakmice i oni će učiti tokom njih. U Evropi svaka sitnica može da odluči tok utakmice.

Strateg Zvezde nije želeo da detaljnije govori o eventualnom novom ugovoru nakon sjajnih rezultata od kako je letos stigao na stadion ‘Rajko Mitić’.

– Ne bih o tome da pričam, želeo bih samo o ekipi. Pohvale uvek idu na račun igrača, fudbal je kolektivan sport i najbitnije mi da vodim računa o njima.

Sa stadiona Rajko Mitić: Darko Noveski

0
0

2 Komentara

  1. Ja neznam gospodine Boskovicu cime se vi bavite, ali sudeci po analizi ispada da ste veliki fudbalski strucnjak ili veliki dusebriznik, da ne kazem nesto ruznije…okanite se onoga sto neznate, a po komentaru gotovo sam siguran da sa fudbalom nemate nikakve veze…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne mogu a da se ne osvrnem na odličnu igru koju je Zvezda pružila na utakmici u Kelnu! Zvezdini fudbaleri su zaista bili na visini zadatka ali i pored toga, što kaže živa legena, našeg fudbala, D. Šekularac, u intervjuu za današnji „Sportski žurnal“, Zvezdi ipak nedostaju dva igrača. To se nije odrazilo na konačan rezultat, jer su ostali igrači pokrivali Kangu i Srnića, koji apsolutno ne pripadaju ovom društvu. Mislim da je Liga Evrope isuviše zahtevno takmičenje za njihove skromne mogućnosti. Njih dvojica su bili izuzetno loši i ne vidim kod njih potencijal za napredovanje. Malo lošiji od ostalih su bili Stojković i Donald a ostali igrači su plenili, izgarali i odlično odigrali. Zvezda treba u prelaznom roku da dovede još tri igrača, svu trojicu iz Super lige, Vukanovića, iz Napretka, i dvojicu igrača, iz Spartaka, Ivanovića i izvanrednog Mileta Savkovića. Sa njima trojicom i oporavljenim Jovičićem, možemo daleko dogurati u Ligi Evrope!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter