Dok je živ pamtiće Zvonko Milojević Keln i svoj debi sa svega 18 godina, a na gol crtu je stao kako sam kaže spletom čudnih okolnosti.

Povezane vesti

Te 1989. godine Crvena zvezda je pred meč sa Kelnom imala kadrovskih problema kada je reč o gol crti. Dika Stojanović se povredio, Kaluđerović nije bio spreman i 18-godišnji Zvonko Milojević je bačen u vatru. Istorija se izgleda ponavlja, Zvezda ponovo ide na noge Kelnu, a dva čuvara mreže su povređena Milan Borjan i Damir Kahriman.

– Zvezda bi trebalo da ima dva ili tri vrhunska golmana. Supić je svakako pouzdaniji od nekog deteta. To što sam ja sa 18 godina dobio priliku da braqnim u takvvoj utakmici bio je splet čudnih okolnosti. Prvi golman Stojanović se povredio, a Kaluđerović nije bio u takmičarskom ritmu, pa je izbor pao na mene. To su utakmice u kojima se ne eksperimentiše i trener Vladan Milojević nikako ne bi smeo da gura u vatru klinca – rekao je Zvonko Milojević za Informer.

Legendarni golman je istakao da je Keln uvek favorit.

– Keln je nemački klub, a Nemci su favoriti i kada igraju sa klubovima iz Engleske i Španije, a kamoli iz Srbije. Ipak, Zvezda igra odlično, tim je pun samopouzdanja, dosad je pobeđivao na kvalitet i u Nemačkoj bi mogao da ne izgubi. Kad dođe vreme da Zvezda i Keln odmere snage u Beogradu to će biti druga priča. Znajte da nikome nije lako da istrči na „Marakanu“. Tu se i najjači uplaše – istakao je Milojević.