0
Domaći fudbal

ZVEZDANI MOMENTI: Dan kada je osamnaestogodišnji Deki Stanković srušio Kajzerslaurten (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.17 u 17:20

Na današnji dan pre 21 godinu, Crvena zvezda je ostvarila jednu od najvećih pobeda na evropskoj sceni nakon raspada SFRJ.

Crveno-beli na današnji dan 1996. godine savladali Kajzerslautern (4:0).

Nastupajući u Kupu pobednika kupova, crveno-beli koje je sa klupe predvodio Vladimir Petrović Pižon su eliminisali nemački Kajzerslautern, i to na fascinantan način.

Pižon je odlučio da u revanš utakmici pruži šansu Zvonku Milojeviću, Bratislavu Živkoviću, Predragu Stankoviću, Goranu Đoroviću, Zoranu Njegošu, Nenadu Sakiću, Nenadu Vaniću, Darku Ljubojeviću, Darku Aniću, Zoranu Jovičiću i Perici Ognjenoviću

Kajzerslautern je stigao u Beograd da brani gol prednosti stečen na svom “Fric Valteru“ i u toj misiji bio istrajan do 55. minuta kada 18-godišnji Dejan Stanković doveo u vođstvo crveno-bele. Mladi Stanković je dobio šansu u 46. minutu meča kada ga je Pižon ubacio u igru umesto Ljubojevića.

Ispostavilo se da je ovo bio konačan rezultat nakon prvih 90 minuta igre, i ušlo se u produžetke.

Malo ko je očekivao da će u dodatnih 30 minuta igre Crvena zvezda postići čak tri gola, ali čudo se desilo.

Dejan Stanković u 96. minutu volej udarcem još jednom trese mrežu gostiju iz Nemačke, a u drugom produžetku Zoran Njeguš i Miodrag Pantelić samo potvrđuju pobedu Zvezde za opšti delirijum na Marakani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter