Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak gostuju u Kelnu gde će se u okviru drugog kola Lige Evrope sastati sa “jarčevima“.

Povezane vesti

I;ekuje se dolayak nekoliko hiljada Delija, a u prvom planu nemačkih medija je Ivan Bogdanov, kome je „Bild“ posvetio posebnu pažnju.

Nemački „Bild“ donosi fotografiju prilikom hapšenja Bogdanova u Đenovi 2010. godine i tekst o njemu.

Tvrde da radikalni navijači Crene zvezde mogu izazvati nemire, kako u gradu, tako i na tribinama stadiona u Kelnu.

Nemci su veliku pažnju posvetili Ivanu Bogdanovu koga nazivaju i neonacistom, te pišu da ga navijači iz Evrope znaju i pod nadimkom „Ivan Grozni“.

Regionalni list iz Kelna „Kelner Štat Ancajger“ kontaktirao je policiju, a neimenovani oficir za bezbednost otkriva da se očekuju žestoki sukobi navijača Crvene zvezde i Kelna.

Policija navodi da očekuje oko 5.000 navijača Crvene zvezde, a od čega njih 2.700 nema kartu za meč. Dalje se navodi da će stadion biti rasprodat, odnosno da se očekuje poseta od 45.000 ljudi. Više od 1.000 policajaca obezbeđivaće meč, kao i 400 redara.

Svesni smo da postoji velika opasnost za sukobe između navijača. Simaptizeri Zvezde piju alkohol i koriste pirotehniku, a i Keln ima nasilne navijače. Kod domaćih navijača radiće emocije zbog prvog meča u Evropi na svom stadionu posle 25 godina, što znači i pojačanu opasnost za konflikte – navodi se iz policije Kelna.

Navijači Kelna napravi su pravi haos pre 14 dana u Londonu, kada je njih više od 20.000 došlo na utakmicu protiv Arsenala. Iako je samo 5.000 ljudi imalo karte ostali su pravili nerede po gradu i tukli se sa policijom.