Juventus je deklasirao Torino u gradskom derbiju, a pored fantastične partije Dibale meč je obeležio i crveni karton Baselija.

Povezane vesti

Italijanski šampion Juventus je u 6. kolu Serie A na svom stadionu pobedio Torino sa 4:0 (2:0) i poravnao se Napolijem na vrhu tabele.

Nakon što je Torino sredinom prvog poluvremena ostao sa igračem manje isključenjem Basellija u 24. minuti zbog grubog nasrtaja na Pjanića, za goste je utakmica već bila izgubljena.
 
Velika pobeda Juventusa donekle je ostala u senci sukoba trenera Torina sa sudijama, a onda i sa dobrim delom navijača Stare dame nakon isključenja Baselija. U jednom se trenutku s tribina zaorilo “Cigane, Cigane“.
 


pj-start by watch-it-now

Siniša Mihajlović je i u maju za vreme susreta ova dva rivala bio verbalno napadnut od navijača Juventusa. Tada su mu vikali da je “srpsko i cigansko govno“, na što je ovaj kasnije na konferenciji potpuno podivljao:
 
Stalno se priča o rasizmu na stadionima, ali to ne bi trebalo važiti samo za tamnopute igrače. Rasizam se ne odnosi samo na crnce. Rasizam je i kad ti hiljade ljudi viču da si srpsko ili cigansko govno. Što ćemo s tim, pitao se tada Miha i poručio je svim navijačima Juventusa koji su ga vređali da mu tako nešto kažu u lice.