3
Domaći fudbal

ZABORAVLJENA ŠKOLA: Zašto Đukić ne pruža šansu deci Partizana, mocima koji pokupiše sve nagrade?!

Objavljeno: 23.09.17 u 11:27

Duga je tradicija Partizanove škole fudbala, koja širom Evrope osvaja turnire, ali ove godine ta deca su u trećem planu i šansu ne dobijaju ni na kašičicu.

Rezultat je merilo rada, pobede su misija svakaog trenera u velikom klubu sa armijom navijača, ali pojedinac na klupi, koji bude i prođe mora da zna šta je tradicija kluba, kakvu Partizan ima. Izgleda da Miroslav Đukić nije upućen u pređašnji rad kluba iz Humske ili gleda samo na kratke staze, a koncepcija ‘parnog valjka’ je decenijama jasno precizirana, da se pored trofeja, igranja u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, promovišu talenti iz sopstvene škole. Njih nema kao kap vode u pustinji u planovima Miroslava Đukića, nalaze se u trećem plani, a od njihove prodaje se „živi“, zarađuju milioni. Činjenica da su najbolji na turnirima, da su oslonci u reprezentaciji za kormilara Partizana je samo mrtvo slovo na papiru.

Pre tri nedelje na prestižnom turniru ‘Ćele Vilotić’ čak pet igrača je standarno nastupalo u omladinskoj selekciji Srbije i ne samo to, dva od tri pojedinačna priznanja pripala su igračima Partizana. Aleksandar Popović (najbolji golman), Strahinja Bošnjak (najbolji igrač), koji je dugogogodišnji kapiten „orlova“, dok su zapažene uloge imali Đorđe Jovanović, golovima i učinkom se potvrdio Strahinja Jovanović i defanzivac Jovan Valukin.

FOTO: STARSPORT

Vreme prolazi, a klinci onda nemaju izbora, već da se pomire da kod Miroslava Đukića neće na pozornicu, a malo je nelogično da se razigravaju pozajmljeni igrači poput Danila Pantića, Nemanje Antonova i Teofilijusa Solomona, dok provereni klasan sopstven proizvod čeka da se dokaže. Tim putem su prošli Adem Ljajić, Stevan Jovetić, Nemanja Tomić, Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Ivan Obradović i mnogi drugi. Otišao je Nikola Milenković u Fiorentinu za 5,5 miliona evra, ali je igrao godinu i po dana, prvo ‘kiksirao’, a kasnije stasao kroz utakmice u vođu i zrelog štopera za velika dela. I ostali imaju pobednički duh, ljubav prema klubu, poznaju Partizan i samo bi bili ogroman plus na ovih pet bodova minisa. Vreme je za povratak tradiciji, pošto ovako ne štima.

Dovoljan primer je Crvena zvezda koja i pored visokih ambicija bar po 15 do 20 minuta poklanja Luki Adžiću, braći Ilić (proadti u Mančester siti) i Urošu Račiću.

0
0

3 Komentara

  1. Slazem se da bi Djukic morao malo vise da posveti paznje i minuta mladima iz Partizanove skole. Eto divne sanse da Jovanovic sutra protiv Rada pocne mec. Eto prilike takodje za Markovica ako rezultat bude dozvolio da zameni Vuleta, odmori ga za Kijev a da na to mest0 desnog beka prebaci centarhalfa Miletica na koje bi upao Markovic. Ili Bosnjak, svejedno.Ja mislim da je Partizan pogresio sto nije ostavio pri prvom timu Birmancevica, Kokira i jos par decaka i iskoristio priliku da ih plako uvodi u tim kad se ukaze pogodna prilika. Jasno je da bi najbolji i iskusniji poneli najveci teret igrajuci protiv najjacih rivala i u Evropi. Nadam se da ce to da se promeni makar na prolece ili od naredne godine. Razumem da je tesko ostvariti strategiju za dobrim rezultatima, titulama i paralelnom afirmacijom mladih.
    Usput budi receno, ja sam gotovo sokiran pustanjem iz ugovora Petrova, fizicki dominantnog mladjanog centarfora velike perspektive. Da ne govorim o prodaji Vlahovica o kojem Evropa bruji,za mizernih milion i po evra.Partizan ocigledno nema koncept razvoja momaka na prelasku u seniorski fudbal. Zar ih nije moguce pozajmiti i finansirati im ako treba makar pola plate da odigraju par sezona u nasim superligasima ili prvoligasima da bi se nakon toga vratili na siroka vrata u svoj klub za punu afirmaciju?! NAravno uz odredjene striktne uslove kao npr da odigraju obavezno makar dvadeset utakmica u sezoni.To, u ostalom rade i najveci svetski klubovi kad pozajmljuju igrace.Tu nesto mnogo ne stima u Klubu i to se mora popraviti pod hitno. Inace, onda se postavlja pitanje za koga radi ta akademija Teleoptik? To je preozbiljno pitanje da bi se stavljalo pod tepih ili naprosto ignorisalo.To je pitanje i za Zeljka Pantica i za Iku Ilijeva najvise! Partizanova sira javnost, pre svega navijaci to treba da znaju jer neki potezi stvarno izazivaju vrlo cudne konotacije.

    0
    0
    Odgovori
  2. Hvala gos.Mirku Markovicu sto se neko napokon uhvatio prave tema i glavnog problema u Partizanu. Dugo vreme iznosim moje negodovanje u radu trenera Djukica i njegovog odnosa prema talentovanim fudbalerima iz nase skole fudbala a sa kojima je klub napravio prve profesionalne ugovore.Ubedjen sam da je po Djukicevoj naredbi doveden novi centarfor u prelaznom roku jer nije racunao na Petrova i Jovanovica a ishitreno dovodjenje Ozegovica od strane Ilijeva se odrazilo da smo izgubili Petrova koji je napustio klub i potpisao za Spartak.Ozegovic se pokazao kao i sto se vec ocekivalo, katastrofalnim potezom, koliko po igri prvog tima a jos vise po moralu nase talentovane dece koja polako ali sigurno gube veru u ljude koji vode klub i njihovoj buducnosti u crno belom dresu.Djukic nije trener za Partizan a Ilijev se napokon pokazao da nema nikakvog uticaja kao sportski direktor Partizana vec samo izvrsilac Djukicevih pogubnih prohteva.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter