Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je konferenciju za novinare pred derbi meč 11. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine u nedelju od 17 časova.

Povezane vesti

– Igramo derbi meč sa ekipom koja pravi dobre rezultate pored unutrašnjih problema koje se neodražavaju na terenu. Imaju dobre igrače i očekijem da smo spremni i daćemo sve od sebe da pobedimo. Pozivam navijače da nas podrže – počeo je priču Vladan Milojević.

Reči je bilo i o Ričmondu Boaćiju, napadač iz Gane je protiv Borca prekinuo golgeterski post, a i asistirao je kod pogotka Nemanje Milića.

– Mislim da Ričmondu Boaćiju znače golovi i napdačima to život znači, ali meni kao trenera je ponekad bolja asistencija Strelac se piše i za mene je kruna gola kolektivni učinak. Ne znači kada se ne postigne gol da se igra slabo. Ne gledam tako kod mene špicevi mnogo rade i to je važno. Zadovoljan sam asistencijom Boaćija kod gola Milića i fudbalski pokušaj Pešića da asistira Boaćiju i raduje me respekt među njima. Njihov posao je završna trećina terena i tu moraju da se pokažu.

O prednosti pet bodova nad Partizanom nije želeo da priča.

– Verujte, gledamo naša posla da radimo i ispravljamo naše greške. Dugo je prvenstvo i u ovom trenutku se ne radujemo mnogo prednosti. Meni je važno da imamo visok nivo igre, da budemo bolji. Ne treba gledati i gubiti koncentraciju, ima još da se igra – jasan je bio Milojević.

O fenomenalnoj odbrani i samo jednom primljenom golu u devet utakmica imao je samo reči hvale.

– Samo jedan primljen gol u devet mečeva je produkt rada od početka. Kad se upoređujemo sa generacijama mnogo toga su nam oni ostavili. U ovom trenutku smo fokusirani, ne radimo mi da bi obarali rekorde. Prihvatili su stil, šta i kako hoćemo. Meni je bitna disciplina, fudbal je igra u oba pravca i da igramo savremeno kao u Evropi. Ne može više da gledamo mi smo napadači i danas svi igraju odbranu.

– Golovi se primaju iz greške, momci se trude i zadovoljan sam nivom koncentracije na treninzima. Njima će sigurno ovo koristiti. Da postoji umor postoji, ali nećemo da se osvrćemo na takve stvari. Vidicemo kakva je situacuja, pošto su svi odradili trening.

Na kraju Vladan Milojević je govorio i o fudbalu u Srbiji za koji kaže da je kvalitetan, ali da je ambijent oko njega negativan.

– Ne bih rekao da je naša liga loša, a treba da se trudimo da bude na višem nivou. Nismo pričali o pozitivnim stvarima, već samo negativno. Same priče su pogrešne i igrači se trude, ima dobrih i iskusnih igrača, mladi dolaze. Potreban je ambijent, a to su sponzorstva i infrastruktura. Srbija da nema kvalitetne igrače ne bi igrali u Evropi Odlazak u inostranstvo je neminovno, ali ne treba gledati negativno – zaključio je Milojević.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Mirko Marković