Partizan u nedelju od 19 časova u okviru 11. kola Superlige Srbije gostuje Radu na Banjici, a prošli duel na stadionu ‘Kralj Petar prvi’ obeležio je rasistički ispad navijača ‘građevinara’.

Povezane vesti

Banjica je po lošem sećanju ostala Evertonu Luizu. Tada su navijači Rada, popularni Junajted forsi, rasistički vređali Brazilca, mada ni o njima nije ostao dužan. Sada se vezista Partizana ne plaši gostovanja na Banjici, jer kako kaže Srbiju doživljava kao svoju drugu domovinu.

– Moja porodica i ja volimo Srbiju i narod koji je divan i koji nas je odlično prihvatio. Uvek postoji neko ko odskoči od mase, ali svakako ne bih na osnovu pojedinačnih slučajeva generalizovao sve navijače, bilo u Srbiji ili Evropi. Mislim samo o utakmici i lepim stvarima, a sve drugo ostavio sam iza sebe – istakao je za Informer, Everton Luiz.

Brazilac veruje da će se Partizan protiv Rada vratiti na pobednički kolosek.

– Partizan uvek ide na pobedu i to nije naša filozofija od dolaska trenera Miroslava Đukića, već tradicija kluba. Jednostavno, moramo da pobeđujemo, a nije uvek lako, jer kao i svi ljudi, i mi imamo slabosti i periode umora. Sve ekipe u prvenstvu su posebno motivisane kad igraju protiv šampiona – zaključio je Everton.