0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

EVROPSKI REKORD: Crvena zvezda nadmašila i godinu Barija

Objavljeno: 22.09.17 u 20:30

Iako je proteklo tek nekoliko meseci od početka sezone može se reći da će ona ući u istoriju FK Crvena zvezda.

Crveno-beli su se posle 10 godina plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, ali nikada u svojoj istoriji nisu morali da “preskoče” više prepreka. Na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope padali su Florijana, Irtiš, Sparta Prag i Krasnodar.

Računajući i najmanje šest utakmica u grupnoj fazi Crvena zvezda će ove sezone odigrati najmanje 14 evropskih mečeva, najviše od osnivanja.

Nikada pre crveno-beli nisu odigrali toliki broj takmičarskih utakmica na međunarodnoj sceni. U prošlosti je dva puta Zvezda odigrala po 12 međunarodnih utakmica i to u sezonama 1978/1979 i 1991/1992.

U prvopomenutoj sezoni Crvena zvezda je stigla do plasmana u finale Kupa UEFA i odigrala ukupno 12 mečeva. Po dva puta je Zvezda odmeravala snage sa Dinamom iz Berlina, Sportingom iz Hihona, Arsenalom, Vest Bromvič Albionom, Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha.

Tokom sezone 1991/1992 Crvena zvezda je trebalo da odigra 13 međunarodnih utakmica ali revanš finala Super kupa Evrope sa Mančesterom nikad nije odigran zbog čega je rekord ostao 12 međunarodnih mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter