Selektor Srbije Slavoljub Muslin saopštio je spisak reprezentativaca za poslednja dva duela u kvalifikacijama za SP u Rusiji protiv Austrije i Gruzije.

Povezane vesti

Čekamo još samo tu jednu pobedu i na Mondijalu smo! protiv Austrije u Beču 6. oktobra ili Gruzije u Beogradu tri dana kasnije, nije bitno. Zato su selektoru Slavoljubu Muslinu potrebne sve raspoložive snage, ali će i ovog puta tim delom skrojiti povrede kojih je od sinoć još više.

Zbog zgloba koji je stradao u meču protiv Napretka, na spisku ovog puta nema Zorana Tošića, jer ga očekuje pauza od najmanje 10 dana, dovoljno da ne bude potpuno fit za Austrijance.

Ni ovog puta neće biti Sergeja Milinković-Savića, na šta nas je selektor Muslin već navikao, iako je interesovanje za vezistu Lacija sve veće, pa se čak u trku uključio i Bajern iz Minhena.

Na spisku je jedan debitant, a to je Miloš Veljković iz Verdera, štoper koji se ustalio u startnoj postavi tima iz Bremena i tako prvi put zaslužio poziv u najjači nacionalni tim.

Ponovo je tu i Nemanja Milunović iz BATE Borisova, kao i Jagoš Vuković, iako ima povredu iz još iz utakmice u Irskoj.

Takođe, valja podsetiti da je Nikola Maksimović suspendovan za meč u Beču.

Muslinov spisak igrača za Austriju i Gruziju:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Miloš Veljković, Nemanja Milunović, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina.

Sredina: Luka Milivojević, Nemanja Matić, Nemanja Radoja, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović,

Napad: Dušan Tadić, Adem Ljajić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović.

FOTO: HOTSPORT

Iz prostorija FSS na Terazijama – Darko Noveski