Bivši fudbaler Partizana, a sada prvotimac Kelna Miloš Jojić istakao je za HotSport da ‘jarčevi’ u ovom trenutku ne razmišljaju mnogo o Zvezdi, već samo o Hanoveru, jer je za njih Bundesliga broj ‘jedan’, evo i zbog čega.

Povezane vesti

Bio je Keln prošle godine hit u Bundesligi, sa Modesteom u napadu na Rajn Enerdži stadionu padali su redom svi rivali. Na kraju, ogroman uspeh, plasman u Evropu posle 25 godina. Euforija je zavladala u Kelnu, ali je početak nove sezone doneo tmurne oblake nad grad. Posle pet odigranih utakmica u Bundesligi i jedne u Ligi Evrope, Keln ima šest poraza sa ukupno dva postignuta gola i neverovatnih 16 primljenih.

HotSport je pozvao vezistu Kelna Miloša Jojića da nam pojasni šta se to dogodilo sa ekipom od koje su se mnogi plašili do pre samo  tri-četiri meseca.

– Posle tako uspešne sezone, koju smo mi imali prošle godine, u ljudskoj svesti je da se čovek malo opusti. Mi smo se izgleda malo više opustili, tako da je vreme da probudimo. Naravno da smo zabrinuti za situaciju u kojoj se nalazimo, ali moram da napomenem da smo imali dosta pehova, a u nekim momentima je izostala i sreća. Ekipa je ista kao prošle godine, mislim da kvalitet imamo, samo treba da ga ispoljimo. Statistiku treba ostaviti po strani i koncentisati se na prvu narednu prepreku. A to je utakmica u nedelju na gostovanju u Hanoveru – počeo je priču za HotSport, Miloš Jojić.

Srpski internacionalac je istakao da se u Kelnu ne priča o Zvezdi, jer je Bundesliga prioritet, to jest nedeljna utakmica sa fenomenalnim Hanoverom u gostima.

– Još uvek ne razmišljamo o utakmici sa Crvenom zvezdom, iz razloga što nam je Bundesliga prioritet. Trenuto na tom polju ne stojimo baš najbolje i sav fokus je usmeren na utakmicu u nedelju. Ne bih imao ništa protiv da se već od nedelje „probudimo“ – jasan je Jojić.

Ipak, Jojić ne krije da je evropska euforija u gradu i da se navijači raduju duelima sa Arsenalom, Crvenom zvezdom i BATE-om, što su dokazale scene iz Londona pre sedam dana.

– U gradu se svakako priča dosta o evropskim utakmicama. Vlada velika euforija i potražnja kartama. Svaki navijač Kelna želi da bude deo evropske priče, ma gde god bilo. Da li u Kenu, Beogradu ili Londonu, što smo svi mogli da vidimo prošle nedelje.

Na pitanje o očekivanjima pred meč sa Crvenom zvezdom, Jojić je ponovio da je za Keln Bundesliga na prvom mestu, da saigrači i on nemaju dovoljno evropskog iskustva, ali i iskustva da izdrže tempo po kome se igra četvrtak-nedelja. Kako kaže za Keln je svaki bod u Ligi Evrope uspeh.

– Sa druge strane Keln nije igrao u Evropi 25 godina i potrebno je vreme i da se ekipa adaptira na novi težak raspored igranja utakmica koja sa Evropom izgledaju četvrtak-nedelja. To je i fizički naporno za ekipu kojoj je potrebno da se oporavi, a nema dovoljno vremena. Keln je napravio veliki uspeh ulaskom u Ligu Evrope, tako da je naš cilj već ispunjen, a svaki bod uspeh više. Naš fokus je Bundesliga, ali naravno da želimo više. Evropa ipak zahteva igranje i iskustvo, a velike ekipe svaki kiks iz neiskustva kažnjavaju – zaključio je Jojić.