0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Posle Partizana se proslavio u Nemačkoj, a sada peče rakiju i ulazi u trenerske vode

Objavljeno: 19.09.17 u 00:03

Mladen Krstajić je imao dva uspešna mandata u Humskoj, a ostao je u fudbalu sa dvostrukom ulogom.

Snašo se posle početka rata u BiH i iz Zenice se sa porodicom preselio u Kikindu, gde je posle Čelika nastavio da krči put ka glavnoj sceni. I san se Mladenu Krstajiću (43) ostvario 1996. godine, kada se preselio u Partizan.
 
U četvorogodisnjem mandatu nizao je pobede, trofeje i došao je do dresa najbolje reprezentacije za koju je imao ukupno 59 mečeva i postigao je dva pogotka. Prvobitna uloga levog beka je promenjena dolaskom u Verder i odlukom Tomasa Šafa, popularni Krle je „prebačen“ na mesto štopera, gde se proslavio u Bundes ligi.
 
Uspeo je da postane šampion 2004. godine sa klubom iz Bremena, a onda sledi pet godina u dresu Šalkea. Zaslužan je za uspon plavih, brojne pobede i učesća u Ligi šampiona. Bio je podrška Ivanu Rakitiću sa kojim je veliki prijatelj i as Barselone, uvek spominje da mu je Srbin mnogo pomogao da napreduje. Usledile su posle Nemačke još dve godine u voljenom Partizanu, a onda i kratka uloga sportskog direktora.
 
Prihvatio je Krstajić poziv da bude na čelu Radnika iz Bijeljine i kao predsednik odradio je veliki posao na stabilizaciji kluba, koji je godinama u nazad član elite. Prihvatio je ulogu i pomoćnika Slavoljuba Muslina u selekciji Srbije i polako ulazi u trenerske vode. Razvio je privatni biznis proizvodnje rakije, a i na ovom polju mu dobro ide.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter