1
Domaći fudbal

FOTO: Youtube screenshot

VREMEPLOV: Partizan teško da je primio čudniji gol od ovog (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.17 u 00:01

Fudbaleri Partizana odigrali su do sad ukupno 270 mečeva u evropskim takmičenjima (Liga šampiona i preteče, Liga Evrope i preteče, Kup kupova, Mitropa kup, Kup sajamskih gradova), ali su najčudniji gol crno-beli primili na utakmici koju su kao domaćini igrali daleko van Beograda, u holandskom Herenvenu.

Crno-beli su trijumfalno završili prethodnu godinu, ali su, nakon pobeda nad Florom iz Talina (10:1) i Rijekom (6:1), poraženi od Spartaka i Moskve sa 5:1 u dvomeču.

Nastavili su takmičenje u kupu UEFA, a žreb je rekao da protivnik beogradskom timu bude sastav Lidsa.

U engleskoj ekipi tada su igrali golman Najdžel Martin, defanzivci Deni Mils i Džonatan Vudgejt, Jan Hart, Li Bojer, Hari Kjuel, ali je ipak najjači utisak ostavio legendarni južnoafrikanac, Lukas Radebe.

Partizan je poveo u 20. minutu golom Đorđa Tomića, ali je Li Bojer u 26. minutu poravnao na 1:1. 

Mogli su crno-beli do drugog gola u 28. minutu, kada je Radebe skrivio penal nad Kežmanom. Ipak, udarac Vuka Rašovića fantastično je zaustavio Martin.

Nije uspeo Partizan, ali jeste Radebe u 39. minutu da donese preokret svom timu, i to na jedan od najčudnijih načina u istoriji Partizana.

Dobili su igrači Lidsa prilku da, nakon slobodnog udarca, ubace loptu u kazneni prostor Partizana. Uradio je to Vudgejt, loptu je Kjuel, u duelu sa defanzivcima Partizana, poslao visoko, nakon čega je ona krenula da pada ka Lukasu Radebeu.

Kada je Radebe izgubio ravnotežu, činilo se da će Damjanac lako pokupiti loptu, ali je ona Južnoafrikancu, koji se nalazio na zemlji, pala direktno na nogu, pa je Lids golom „sedećeg“ Radebea stigao do 2:1.

Do kraja, Bojer je povećao na 3:1 nakon velikog kiksa Damjanca, u revanšu je bilo 1:1, pa je Lids prošao u narednu rundu.

Pogledajte detalje sa ovog više nego interesantnog meča:


(Youtube/mozzertad)

 

0
0

1 Komentara

  1. To mi je najodvratniji klub na svetu. Secam se zivo meceva sa njima , u dva navrata smo zrebani i igrali sa njima. Na stranu to sto nismo sa njima bas dobro prolazili, ali mi je kao i svim grobarima ostaloduboko u secanju u oba navrata velika nekorektnost i njihovo englesko prepotentno svinjarsko ponasanje. Vrhunac svega je bilo to sto nisu hteli da dodju u Bgd pa je Partizan morao da domacinsvo obavi u Herenvenu, umesto da se odigra jedan mec kako je Partizan trazio. Plus razna ponizavanja i nad-kanost, to je tada bilo bas besprizorno. I, kao da su tada navukli prokletstvo, ubrzo su ispali iz tadasnje engleske Prve lige i nikad se nisu vratili sve do danas u najvisi rang, danas Premijer ligu. I danas, godinama nakon toga, kad se god pomene taj klub , uvek se prekrstim i molim boga da ih drzi u prokletstvu jos pedeset godina! Nadam se da bog cuje moju molbu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter