2
Evrokupovi

UOČI MEČA PROTIV ZVEZDE: Ivanić pričao Belorusima o paklu Marakane, a objasnio im je i ko je Rajko Mitić

Objavljeno: 13.09.17 u 19:50

Fudbaleri Bate Borisova su stigli u Beograd gde će se sutra u okviru prvog kola Lige Evrope sastati sa Crvenom zvezdom.

Beloruski novinari su želeli da saznaju nešto više o crveno-belima, a najboji sagovornik za to je naravno Mirko Ivanić. Bivši fudbaler Vojvodine je pričao o atmosferi na stadionu Crvene zvezde.

Atmosfera je elegantna. Ali, to se mora osetiti, ne može se opisati rečima. Navija se bukvalno tokom čitavog meča. Pravi pakao! Navijači su Zvezdin dvanaesti igrač. Međutim, nema razloga za strah, BATE ima bogato iskustvo u evropskim takmičenjima. Koliko mi je poznato, mnogo puta je morao da igra u takvom ambijentu, rekao je Ivanić.

Beloruse je interesovalo ko je Rajko Mitić.

Eh, to je legenda jugoslovenskog fudbala. On je osvojio mnogo titula sa Crvenom zvezdom i Jugoslavijom u posleratnim godinama, uključujući i dve olimpijske medalje. Nakon završetka karijere bio je trener i selektor, istakao je Ivanić.

Na ovo pitanje nadovezalo se još jedno – zašto Zvezdin stadion zovu i “Marakanom“.

Teško je reći. Nisam razmišljao o tome. Možda što je veliki po kapacitetu, pa podseća na istoimeni brazilski stadon, odgovorio je Ivanić.

Novinari su pitali Ivanića da li je ikada igrao protiv Crvene zvezde.

Naravno, više puta. Ne postoji ništa neobično u mojoj situaciji. Ja sam profesionalni fudbaler, a sada je BATE moj klub i za njega igram. Čini mi se da ostalo nije toliko važno, posebno jer nikada nisam igrao za Crvenu zvezdu. Nema razloga za mentalni nemir, objašnjava Ivanić.

0
0

2 Komentara

  1. Zasto ne reci i to,da je u slucaju da Zvezda primi go,ili trojku u kosarci,atmosfera kao u Zvezdara teatru ili na parastosu….,uvek bilo..,i bice…lako je navijati kada se vodi i pobedjuje…to nisu navijaci

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter