1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Kako je bivši as Partizana ušao u legendu, a sin ga potom nadmašio (FOTO)

Objavljeno: 13.09.17 u 00:20

Nakon što je napustio rodno Trebinje i stigao u Partizan, karijera vihornog levog beka krenula je uzlaznom putanjom.

Vihorni levi bek, Nebojša Gudelj (49), bio je bek kog je odlikovala sjajna tehnika, a mnogim asistencijama proslavio je napadače u crno-belom dresu, a potom je, posle tri sezone, otišao put Logronjesa, a potom i u Leganes.

Nakon toga usledio je „pogodak u centar“, pošto je 1997. pojačao Bredu, za koju je igrao do 2005. godine, i postao zaštitni znak žuto-crnih. Poslednja profesionalna epizoda dogodila se u Sparti iz Roterdama, a na 547 mečeva dao je 31 gol.

Uz njegov rad u mlađim kategorijama stasao je i Nemanja, aktuelni reprezentativac Srbije. I nadmašio je slavu oca, stigavši do slavnog Ajaksa, odakle je pre godinu dana stigao do Kine, gde i igra i zarađuje dobro.

Putevi su im se razišli, pošto je otac ostao da radi i sa porodicom živi u Bredi, gde je dve sezone kao prvi trener predvodio prvi tim. Sada čeka novu stanicu, a u međuvremenu radi na afirmaciji mladih snaga.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter