0
Evropske lige

Već će se završavati mnogo, mnogo ranije...

ENGLEZI PRAVE TEKTONSKE PROMENE: Prelazni rok više neće trajati do kraja avgusta! (FOTO)

Objavljeno: 07.09.17 u 16:32

Već će se završavati mnogo, mnogo ranije…

I ove godine je, kao i mnogih prethodnih, 31. avgusta najburnije i najzanimljivije bilo u Engleskoj, ali to od sledeće godine više neće biti slučaj.

Ono što se prethodnih dana najavljivalo, danas je dobilo svoju zvaničnu potvrdu, jer su premijerligaški klubovi izglasali odluku da se od sledećeg leta prelazni rok za sve timove završava poslednjeg četvrtka uoči prvog kola sezone.

To znači da će igrači u Premijer ligu moći da doću samo do, otprilike, početka avgusta! U suprotnom smeru, pak, igrači će moći da odlaze i kada sezona počne.

Na ovakvu odluku odlučili su se zbog žalbi menadžera da im igrači dolaze nespremni kada je sezona uveliko u toku, nezadovoljni i neuigrani, a smatraju da će se to ovom odlukom promeniti.

Međutim, to može da bude mač sa dve oštrice, jer Englezi žele da ovo prenesu na ostatak Evrope. Ukoliko u toj nameri ne uspeju, Italijani, Španci, Nemci i ostali bi mogli da budu u značajnoj prednosti zbog dužeg vremena za rekonstrukciju tima i eventualne naknadne transfere za popunu rostera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter