0
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

IVANOVIĆ: Da sakupimo dovoljan broj bodova za plasman na SP

Objavljeno: 28.08.17 u 16:50

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je važno da ekipa u predstojećim utakmicama osvoji dovoljan broj bodova kako bi se plasirala na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

– Mi smo apsolutni favoriti protiv Moldavije, to treba da prihvatimo, da pobedimo i ostanemo na prvom mestu. Posle toga ide utakmica sa Irskom, ali samo smo koncentrisani na prvu sledeću. U podsvesti nam je da osvojimo svih šest bodova, ali prva utakmica je bitna. Nadam se da ćemo sa mnogo samopouzdanja i na pravi način ući u utakmicu da bi nam bilo što lakše u Irskoj. Svaka utakmica u završnici kvalifikacija je odlučujuća, svaki bod je najbitniji – rekao je Ivanović novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije igraće protiv Moldavije 2. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije u Irskoj, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Upitan da li je ekipa pod pritiskom, Ivanović je rekao da ekipe u završnici kvalifikacija zbog velikog uloga neće prikazati najbolji fudbal.

– Ovo je završno, važno je da u ovim utakmicama osvojimo dovoljan broj bodova da se plasiramo na Svetsko prvenstvo – naveo je kapiten našeg tima.

Ivanović je dodao da je posle plasmana Partizana i Crvene zvezde u Ligu Evropa velika euforija u srpskom fudbalu i da se nada da će reprezentacija to produžiti pobedom protiv Moldavije.

– Svi u reprezentaciji verujemo u naše klubove da mogu nešto da urade u grupnoj fazi. Mislim da ni oni nisu to očekivali. Nadam se da će se ta euforija preneti i na nas i da ćemo u prvoj utakmici još jednom da obradujemo narod – rekao je Ivanović.

Ivanović je naveo da Moldavija nije lagan protivnik i podsetio da je u prvoj utakmici Moldavija bila manje-više ravnopravna, sve dok Srbija nije postigla prvi gol.

– Toga moramo da se setimo. Biće teško, oni nemaju šta da izgube, igraju za sebe a mi moramo da budemo na svom maksimumu. U ovoj fazi motivacija neće biti problem, cilj je da odemo na Svetsko prvenstvo, svaka tri boda se sabiraju – rekao je on.

FOTO: HOTSPORT

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić rekao je da Srbija mora da pobedi Moldaviju.

– Svi dobro znamo da delimo prvo mesto sa Irskom, a uz dužno poštovanje Moldaviji, pogotovo na našem terenu, moramo da osvojimo tri boda – rekao je Matić.

Govoreći o Irskoj, Matić je rekao da je to kvalitena selekcija sa igračima iz Premijer lige i da će imati prednost domaćeg terena.

– Ići ćemo na pobedu sigurno, ali biće veoma teško. Imamo kvalitet koji moramo da iskoristimo, ali pre toga moramo da razmišljamo o utakmici sa Moldavijom. Favoriti smo i moramo da prihvatimo odgovornost. Raduje me što većina reprezentativaca igra u svojim klubovima na visokom nivou. Sa mnogo samopouzdanja ulazimo u utakmicu – naveo je on.

Upitan o mogućnosti da bi uz pobedu protiv Moldavije reprezentaciji Srbije u Irskoj bio dovoljan bod, Matić je rekao da bod ne bi bio loš, ali da njegova ekipa u nijednu utakmicu ne ulazi da odigra nerešeno.

– Pokušavamo da pobedimo u svakoj utakmci, najbitnije je da budemo prvi i plasiramo se na Svetsko prvenstvo – rekao je on.

Matić je ocenio da utakmica u Irskoj neće odlučiti o prvom mestu na tabeli.

– Posle toga imamo Austriju na strani i Gruziju kod kuće, ima još da se igra, ali prva utakmica je najvažnija, a to je Moldavija – rekao je igrač Mančester junajteda.

Upitan o pritisku, Matić je rekao da je na ekipu uticalo sve što se dogadjalo u prethodnim kvalifikacijama i da je zbog toga odigrala 2:2 u Beogradu protiv Irske.

– Bio je ogroman pritisak, sada je manji. Imamo mnogo samopouzdanja, ljudi su počeli da veruju u nas. Nemamo čega da se plašimo, pritisak postoji ali u normalnim granicama – naveo je Matić.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Irska na drugom mestu. Vels i Austrija imaju po osam, Gruzija ima tri boda, a poslednjeplasirana Moldavija sakupila je dva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter