7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZORAN TOŠIĆ U HUMSKOJ: Vratio sam se u najboljim godinama, nikako nisam hteo pred penziju (FOTO)

Objavljeno: 28.08.17 u 16:07

Partizan je danas na stadionu u Humskoj predstavio svoje najveće pojačanje ovog leta, Zorana Tošića, koji je stavio paraf na trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije.

‘Bomba’! Tako zaista zvuči dolazak Zorana Tošića u Partizan, a tako ga je i najavio sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

– Sa velikim zadovoljstvom i ponosom mogu da pričam o našem novom-starom članu. Malo da se našalim, da se vratim na neki moj početak kad su ‘bombe’ bile aktuelne. Ubeđen sam da kroz bližu istoriju ovako veliki igrač nije došao u Srbiju. U najboljim je godinama, 10 godina igra Ligu šampiona, osvojio je mnogo trofeja, 76 utakmica za reprezentaciju… Veliki ‘Bambi’ Tošić! Došli smo do vrha – dovodimo igrače Lige šampiona. I imamo igrače iz ‘A’ reprezentacije! – euforično je govorio Ivica Iliev u uvodu današnje promocije.

Zatim se u mirnijem tonu Zoran Tošić zahvalio Ilievu na grandioznom uvodu i obratio javnosti.

– Hvala direktoru na lepim rečima. Stvarno sam presrećan, čast mi je da ponovo obučem ovaj dres. Kada sam ga prvi put obukao pre 10 godina, mislim da nisam ni imao osećaj šta znači dres Partizana. Sada znam i mislim da mogu puno da dam ovom klubu, jer sam u najboljim godinama – izjavio je povratnik u redove ‘parnog valjka’.

Tošić ima 30 godina, vrlo je iskusan i u evropskom klupskom, ali i reprezentativnom fudbalu, te će srazmerno tome i očekivanja od njega u drugom mandatu biti izuzetno velika.

– Nisam ni pomišljao o povratku do poziva direktora, ali je presudila njegova energija i poverenje koje ima u mene. Na meni je da to poverenje opravdam i da ga uverim da je doveo pravog igrača. Najveće zasluge su na njemu – istakao je Tošić.

A onda reči koje itekako gode ušima crno-belih pristalica.

– Moj osnovni motiv je bio da igram u Partizanu u najboljim godinama. To sam rekao sam direktoru u prvom razgovoru, da ne želim da se vratim u klub kada ne budem mogao da dam svoj maksimum, već da to učinim sada kada sam u najboljim godinama.

FOTO: STARSPORT

Zatim se nadovezao Iliev i obrazložio svoje razloge.

– Glavni razlog što je Zoran Tošić u Partizanu je to što je Partizan veliki evropski klub. To je bila vizija svih nas u klubu i polako je ostvarujemo. On je lepo rekao da je došao ovde da napravi velike stvari i sa Partizanom bude deo Evropi, a možda baš ove godine napravimo taj iskorak u Evropi – istakao je Iliev.

Ovo neće biti prvi put da Tošić sarađuje sa Miroslavom Đukićem.

– Imao sam priliku da sarađujem sa Đukićem u prvom mandatu u Partizanu, ali i u mladoj i ‘A’ reprezentaciji i to je jedan od razloga zbog kojih sam se vratio. Neke igrače poznajem, neke ne, ali sam uvek u inostranstvu pratio ekipu i navijao. Moja fizička sprema je na zavidnom nivou, radio sam individualno i spreman sam. Poslednjih nekoliko godina sam bez ikakvih povreda i zato zbog ovog kratkog perioda bez kluba neće biti nikakvog problema.

Tošić je istog dana kada je i promovisan u novo pojačanje Partizana, dobio poziv za povratak u ‘A’ reprezentaciju Srbije pred duele protiv Moldavije i Irske (2. i 5. septembar).

– Stalno sam u kontaktu sam sa selektorom i u telefonskom razgovoru mi je Muslin najavio da čim potpišem sa nekim klubom ću se vratiti u reprezentaciju. To je danas i učinio na prozivci i već sada posle ove konferencije idem u Pazovu i spremam se sa reprezentacijom – zaključio je Zoran ‘Bambi’ Tošić.

0
0

7 Komentara

  1. BRAVO, prvo VELIKI POVRATAK NAJBOLJEG GOLMANA SRBIJE SVIH VREMENA-VELIKOG VLADIMIRA, koji je vec sada 90% Partizanove odbrane, a sada i igrac OGROMNOG FUDBALSKOG UMECA I KALIBRA-VELIKI BAMBI TOSIC !!! FKP=SLAVNI SAMPIONSKI KLUB=SAMPIONSKI NIZ NEKA VECNO TRAJEEEE
    …………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter