Iz tabora Krasnodara direktno u UEFA je otišlo pismo koje zahteva promenu terena, jer ruski tim ne želi da odlučujući meč za ulazak u Ligu Evrope igra na lošoj travi stadiona ‘Rajko Mitić’.

Povezane vesti

U pitanju je problem koji već neko vreme muči Crvenu zvezdu i zbog kog će čak i reprezentacija Srbije svoj meč kvalifikacija za Mondijal u Rusiji protiv Moldavije igrati na stadionu Partizana 2. septembra.

Krasnodar je upoznat sa katastrofalnim stanjem trave na stadionu ‘Rajko Mitić’ i zbog toga je od Evropske kuće fudbala tražio hitno pomeranje mesta odigravanja meča, prenosi ‘Žurnal’.

Rusi se sa razlogom bune zbog očajne podloge na Marakani, gde njihova pas igra neće moći u velikoj meri da dođe do izražaja, ali će UEFA teško doneti bilo kakvu ishitrenu odluku samo dan pre odigravanja revanš meča.

FOTO: HotSport

Jedini stadioni koji i ispunjavaju zahteve UEFA su u Humskoj i ‘Karađorđe’ u Novom Sadu, ali Marakana je već gotovo rasprodata i sama suspenzija donela bi ogromna pomeranja u samoj organizaciji, koja bi bila izuzetno otežana.

Pored terena, Rusima ne bi u prilog išlo ni 50.000 Delija na tribinama, pa je možda i to razlog paničnog posezanja za pismenim zahtevom Evropskoj kući fudbala. Ko zna…