0
Domaći fudbal

GDE SU, ŠTA RADE: Golgeter zaslužan za uzlet ‘plavih golubova’ iz Subotice

Objavljeno: 23.08.17 u 00:02

Antal Puhalak je imao dva mandata u klubu sa severa Bačke i postizao je golove za opstanak u eliti.

Svuda budi i prođi, ali kući dođi i budi najbolji na ‘svom terenu’. Od malih mogu je krenuo u Spartaku da stvara karijeru Antal Puhalak (53), a posle svakog pokušaja u inostranstvu ili drugom domaćem klubu, tri puta se vraćao u rodnu Suboticu u plavi dres i donosio uspon ‘golubovima’ i sa golovima donosio opstanak u eliti stare Jugoslavije.

Zasluge omalenog, ali brzonogog i odlučnog golgetera su nemerljive tako da je postao istinska legenda vojvođanske ekipe.
Posle prvih pet profesionalnih sezona odlazi u Seltu, ali se posle godinu dana odlučuje da bude član Vojvodine, dve sezone posle raspada zemlje i onda je usledila epizoda u Mađarkoj.

(Izvor: youtube / fkvcom)

Honved i Parmalat bile su usputne stanice i 1995. godine sledi druga serija u Spartaku duga ponovo pet godina. Ipak, klasa je trajna tako da je igrao i od Puhalaka su mogli dosta da nauče naslednici. Voleo je igru na dva gola i tačku na profesionalnu karijeru od skoro dve decenije stavio je 2000 godine u Hajduku iz Kule.

Ostao je legenda Subotičana u fudbalu, kratko se bavio trenerskim poslom, a danas dođe da odgleda po neku utakmicu, kada nema obaveze u privatnom biznisu.

(Izvor: youtube / fkvcom)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter